 
        SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 56 d 05.09.2025
BellaSa dozom humora, ali zaista jeste tako, ovaj kolač je sladak i ukusan a nema puno sastojaka
08.09.2025. 11:37
 
            Youtube printscreen/Recepttura
Ko se nije nasmejao dok je čitao naslov?
Šalu na stranu, ovog kolača se sećaju oni koji su preživeli hiperinflaciju i kada su se kolači, pa i sve ostalo, pravilo od čega se imalo u kući. Nije bilo jaja, nije bilo mnogo čega, ali niko nije mogao da doskoči našim moćnim ženama! Crnac bez jaja, nego!
A zašto Crnac?
Njegova tamna, čokoladna boja zavodi svakog ko se nađe u njegovoj blizini, a da ne govorimo o ukusu! U osnovi, ovaj kolač se pravi bez jaja, ali ne brinite – to ne znači da će biti bez duše. Baš naprotiv, to je kolač koji će vas osvojiti čak i ako nemate jaja u frižideru. 
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                 Youtube printscreen/Recepttura
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                
                
                
                                                 
                
                
                
                                                
Sastojci:
250 g brašna 
                
                
                                    
                                    
                                                250 g šećera (jer svaka slatka priča mora imati srećan završetak)
                
                
                
                                                50 g kakaa u prahu 
                
                
                
                                                1 prašak za pecivo (da se ne zaboravi da i kolač treba da diše)
                
                
                
                                                1 kesica vanilin šećera (da zavede sve čula)
                
                
                
                                                250 ml mleka 
                
                
                
                                                100 ml ulja (da kolač bude sočan i pun ljubavi)
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                        
 
        SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 56 d 05.09.2025
Bella 
        TAJNA SAVRŠENO PRŽENIH JAJA Evo zašto treba da ih spremate ovako, a ne na ulju
Ako želite da doručak bude ukusan kao iz najboljeg restorana, saznajte kako da ga spremite.
08:19 57 d 04.09.2025
K1infoUputstvo:
Uključite rernu na 180 stepeni. Dok se rerna zagreva, vi možete malo da "zaigrate" u kuhinji!
Pomešajte suve sastojke: U jednoj posudi, pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i vanilin šećer. Ovo je trenutak kada se sve čini mračnim i uzbudljivim!
Dodajte mokre sastojke: U drugoj posudi, sjedinite mleko i ulje. Polako dodajte ovu smešu suvim sastojcima i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ako ste sve dobro izmešali, vaš kolač će znati da ste vi glavni šef!
Pecite: Sipajte smesu u pleh i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite 30-35 minuta.
 
        KISELE PAPRIKE ZA ZIMNICU Najbolji recepti naših baka, izbor samo za vas!
Kisela paprika je obavezna u gotovo svakom frižideru na Balkanu
19:32 57 d 03.09.2025
K1info 
        TURŠIJA KAO IZ BAKINOG PODRUMA Napravite omiljenu zimnicu, ali po proverenoj recepturi
Naše bake znale su tajne dobre turšije...
11:31 53 d 08.09.2025
K1infoOhlađeno, služite: Kada se kolač ohladi, možete ga posuti šećerom u prahu, jer ko ne voli malo snega na vrhu?
Uživajte u ovom neobičnom kolaču "Crnac", koji je zaslužan za to što jaja ostaju u svom kokošinjcu! Ne samo da je ukusan, već i pravi predmet za razgovor – jer ko ne voli dobar kolač s misterijom iza imena?
U ovom kolaču nema jaja, ali ima puno ljubavi i humora – jer kolači kao što je "Crnac" bez jaja nas podsećaju da čak i u kuvanju, s malo kreativnosti, sve može ispasti savršeno!
PRIJATNO!
BONUS VIDEO:
 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 2 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
        NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO Mali trik domaćica koji pravi razliku u ukusu!
09:10 8 h 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 10 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
         
        NAJLEPŠI LJUDI SE RAĐAJU U OVOM JEDNOM ZNAKU Da li ste vi među njima?
17:45 20 min 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        KADA SE DUŠA UMORI, NI KIČMA VIŠE NE NOSI ČOVEKA Kako izgleda kad najjači popuste
Gde se odlože ta neisplakana jutra i neizgovorene psovke koje zadržiš u grlu da ne bi zvučao slab?
17:00 1 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        KAKO RAZGOVARATI SA DECOM O EMOCIJAMA I PRVIM ZALJUBLJIVANJIMA: Saveti psihoterapeutkinje
Ne postoji jedan razgovor. Sve počinje još u ranom detinjstvu, možda već oko četvrte godine.
16:24 1 h 31.10.2025
K1info 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 2 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
        
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar