
SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 10 d 05.09.2025
BellaSa dozom humora, ali zaista jeste tako, ovaj kolač je sladak i ukusan a nema puno sastojaka
08.09.2025. 11:37
Youtube printscreen/Recepttura
Ko se nije nasmejao dok je čitao naslov?
Šalu na stranu, ovog kolača se sećaju oni koji su preživeli hiperinflaciju i kada su se kolači, pa i sve ostalo, pravilo od čega se imalo u kući. Nije bilo jaja, nije bilo mnogo čega, ali niko nije mogao da doskoči našim moćnim ženama! Crnac bez jaja, nego!
A zašto Crnac?
Njegova tamna, čokoladna boja zavodi svakog ko se nađe u njegovoj blizini, a da ne govorimo o ukusu! U osnovi, ovaj kolač se pravi bez jaja, ali ne brinite – to ne znači da će biti bez duše. Baš naprotiv, to je kolač koji će vas osvojiti čak i ako nemate jaja u frižideru.
Youtube printscreen/Recepttura
Sastojci:
250 g brašna
250 g šećera (jer svaka slatka priča mora imati srećan završetak)
50 g kakaa u prahu
1 prašak za pecivo (da se ne zaboravi da i kolač treba da diše)
1 kesica vanilin šećera (da zavede sve čula)
250 ml mleka
100 ml ulja (da kolač bude sočan i pun ljubavi)
SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 10 d 05.09.2025
BellaTAJNA SAVRŠENO PRŽENIH JAJA Evo zašto treba da ih spremate ovako, a ne na ulju
Ako želite da doručak bude ukusan kao iz najboljeg restorana, saznajte kako da ga spremite.
08:19 11 d 04.09.2025
K1infoUputstvo:
Uključite rernu na 180 stepeni. Dok se rerna zagreva, vi možete malo da "zaigrate" u kuhinji!
Pomešajte suve sastojke: U jednoj posudi, pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i vanilin šećer. Ovo je trenutak kada se sve čini mračnim i uzbudljivim!
Dodajte mokre sastojke: U drugoj posudi, sjedinite mleko i ulje. Polako dodajte ovu smešu suvim sastojcima i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ako ste sve dobro izmešali, vaš kolač će znati da ste vi glavni šef!
Pecite: Sipajte smesu u pleh i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite 30-35 minuta.
KISELE PAPRIKE ZA ZIMNICU Najbolji recepti naših baka, izbor samo za vas!
Kisela paprika je obavezna u gotovo svakom frižideru na Balkanu
19:32 12 d 03.09.2025
K1infoTURŠIJA KAO IZ BAKINOG PODRUMA Napravite omiljenu zimnicu, ali po proverenoj recepturi
Naše bake znale su tajne dobre turšije...
11:31 7 d 08.09.2025
K1infoOhlađeno, služite: Kada se kolač ohladi, možete ga posuti šećerom u prahu, jer ko ne voli malo snega na vrhu?
Uživajte u ovom neobičnom kolaču "Crnac", koji je zaslužan za to što jaja ostaju u svom kokošinjcu! Ne samo da je ukusan, već i pravi predmet za razgovor – jer ko ne voli dobar kolač s misterijom iza imena?
U ovom kolaču nema jaja, ali ima puno ljubavi i humora – jer kolači kao što je "Crnac" bez jaja nas podsećaju da čak i u kuvanju, s malo kreativnosti, sve može ispasti savršeno!
PRIJATNO!
BONUS VIDEO:
IZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 6 h 15.09.2025
Teodora VojinovićPALAČINKE KOJE SE NE LEPE Tajna savršenog doručka na vašem stolu
16:00 9 h 15.09.2025
Teodora VojinovićFINE STARINSKE BUHTLE SA PEKMEZOM OD ŠLJIVA Najbolje iz bakine kuhinje!
07:40 17 h 15.09.2025
Jelena PetrovićKOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Kokos i krem, to je prava kombinacija!
12:44 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićSočan, gust i prepun ukusa, savršen je za doručak, užinu ili bilo koji obrok.
07:37 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićTRI SLATKE IDEJE ZA SEPTEMBAR Džemovi koje vredi probati!
13:10 4 d 11.09.2025
Teodora VojinovićSVETI JOANIKIJE Prvi srpski patrijarh i stub crkve našeg naroda!
00:10 1 h 16.09.2025
Milica MaksimovićIZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 6 h 15.09.2025
Teodora Vojinović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar