TAJNA SAVRŠENO PRŽENIH JAJA Evo zašto treba da ih spremate ovako, a ne na ulju
Ako želite da doručak bude ukusan kao iz najboljeg restorana, saznajte kako da ga spremite.
08:19 103 d 04.09.2025
K1info05.09.2025. 07:57
Shutterstock
Ova mirisna peciva sa belim lukom i parmezanom idealna su za vikend okupljanja, uz supu, salatu ili kao toplo predjelo. Priprema nije zahtevna, ali testo treba da odstoji da bi peciva bila mekana i pahuljasta. Vreme i kvasac odradiće posao – a na vama je samo da uživate u rezultatu.
500 g pšeničnog brašna tip 850
1 kašika šećera
7 g suvog kvasca
2 kašičice soli
350 ml mlake vode
4 kašike maslinovog ulja
100 g maslaca
6 čenova belog luka
1 kašičica soli (za premaz)
30 g rendanog parmezana
malo svežeg peršuna
TAJNA SAVRŠENO PRŽENIH JAJA Evo zašto treba da ih spremate ovako, a ne na ulju
Ako želite da doručak bude ukusan kao iz najboljeg restorana, saznajte kako da ga spremite.
08:19 103 d 04.09.2025
K1info
KISELE PAPRIKE ZA ZIMNICU Najbolji recepti naših baka, izbor samo za vas!
Kisela paprika je obavezna u gotovo svakom frižideru na Balkanu
19:32 103 d 03.09.2025
K1infoU posudu sipajte brašno, kvasac, šećer i so. Dodajte postepeno mlaku vodu i dve kašike maslinovog ulja. Umesite testo mikserom ili rukom dok se ne formira glatka kugla.
Podmažite čistu posudu sa malo ulja, ubacite testo, prekrijte krpom i ostavite da naraste oko 90 minuta, dok se ne udvostruči.
Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu podlogu i podelite na dva dela. Svaki deo ostavite 15 minuta da odmori.
Svaki deo testa podelite na osam manjih loptica, zatim ih razvucite u tanke valjke i zavežite u čvor.
Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, prekrijte i ostavite još pola sata da odmara.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Za to vreme otopite maslac, dodajte sitno seckani beli luk i kratko ga propržite.
Pečena peciva premažite mešavinom maslaca i belog luka, pospite rendanim parmezanom i svežim peršunom.
Rezultat? Mirisna, mekana i ukusna peciva koja nestaju čim ih iznesete na sto!
BONUS VIDEO:
ŠARAN IZ RERNE U PROJINOM BRAŠNU Kako ga spremiti za slavu, po starinski, da korica hrska!
Šaran je riba koja traži malo pažnje, ali kad se lepo spremi, zna da vrati višestruko.
09:29 2 h 16.12.2025
Milica Maksimović
EVO KOJE RIBLJE SPECIJALITETE DA POSLUŽITE NA SLAVI Praktičan vodič za Svetog Nikolu!
U nastavku vam donosimo pregled tradicionalnih ribljih specijaliteta.
12:10 23 h 15.12.2025
Teodora Vojinović
KRALJICA POSNE TRPEZE: PROJA KOJU PRAVIM GODINAMA! Siguran uspeh koji ne možete promašiti
Odlična je uz turšiju ili kao zamena za hleb.
10:50 1 d 15.12.2025
Jelena Petrović
DOMAĆA KREMA PROTIV BORA Jednostavan recept koji mnoge žene koriste u večernjoj nezi
Jedan od recepata koji se poslednjih godina često pominje među ženama jeste domaća krema protiv bora.
11:05 35 min 16.12.2025
Milica Maksimović
MAČKE I NOVOGODIŠNJA JELKA Kako da preživite praznike bez oborene jelke i uvređene mačke (VIDEO)
Ne morate da birate između jelke i mačke. Uz malo trikova, obe mogu da opstanu.
10:30 1 h 16.12.2025
Milica Maksimović
ŠARAN IZ RERNE U PROJINOM BRAŠNU Kako ga spremiti za slavu, po starinski, da korica hrska!
Šaran je riba koja traži malo pažnje, ali kad se lepo spremi, zna da vrati višestruko.
09:29 2 h 16.12.2025
Milica Maksimović
ZIMSKI SOLSTICIJ, ODNOSNO ZIMSKA KRATKODNEVICA: Kada pada i zašto ima posebno značenje
Postoji jedan datum kada ta igra svetla i tame dostiže vrhunac.
08:56 2 h 16.12.2025
Milica Maksimović
SVI JE ŽELE A EVO I ZAŠTO Ovo je i zvanično najpoželjnija torba godine
U vreme kada se moda sve više okreće komadima s pričom, istorijom i karakterom.
08:27 3 h 16.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar