 
        TAJNA SAVRŠENO PRŽENIH JAJA Evo zašto treba da ih spremate ovako, a ne na ulju
Ako želite da doručak bude ukusan kao iz najboljeg restorana, saznajte kako da ga spremite.
08:19 57 d 04.09.2025
K1info05.09.2025. 07:57
 
            Shutterstock
Ova mirisna peciva sa belim lukom i parmezanom idealna su za vikend okupljanja, uz supu, salatu ili kao toplo predjelo. Priprema nije zahtevna, ali testo treba da odstoji da bi peciva bila mekana i pahuljasta. Vreme i kvasac odradiće posao – a na vama je samo da uživate u rezultatu.
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                 
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                    
500 g pšeničnog brašna tip 850
1 kašika šećera
7 g suvog kvasca
2 kašičice soli
350 ml mlake vode
4 kašike maslinovog ulja
100 g maslaca
6 čenova belog luka
1 kašičica soli (za premaz)
30 g rendanog parmezana
malo svežeg peršuna
 
        TAJNA SAVRŠENO PRŽENIH JAJA Evo zašto treba da ih spremate ovako, a ne na ulju
Ako želite da doručak bude ukusan kao iz najboljeg restorana, saznajte kako da ga spremite.
08:19 57 d 04.09.2025
K1info 
        KISELE PAPRIKE ZA ZIMNICU Najbolji recepti naših baka, izbor samo za vas!
Kisela paprika je obavezna u gotovo svakom frižideru na Balkanu
19:32 57 d 03.09.2025
K1infoU posudu sipajte brašno, kvasac, šećer i so. Dodajte postepeno mlaku vodu i dve kašike maslinovog ulja. Umesite testo mikserom ili rukom dok se ne formira glatka kugla.
Podmažite čistu posudu sa malo ulja, ubacite testo, prekrijte krpom i ostavite da naraste oko 90 minuta, dok se ne udvostruči.
Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu podlogu i podelite na dva dela. Svaki deo ostavite 15 minuta da odmori.
 
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                    Svaki deo testa podelite na osam manjih loptica, zatim ih razvucite u tanke valjke i zavežite u čvor.
Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, prekrijte i ostavite još pola sata da odmara.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Za to vreme otopite maslac, dodajte sitno seckani beli luk i kratko ga propržite.
Pečena peciva premažite mešavinom maslaca i belog luka, pospite rendanim parmezanom i svežim peršunom.
Rezultat? Mirisna, mekana i ukusna peciva koja nestaju čim ih iznesete na sto!
BONUS VIDEO:
 
        NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO Mali trik domaćica koji pravi razliku u ukusu!
09:10 3 h 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 4 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        TRI POSNE PAŠTETE KOJE ODUŠEVLJAVAJU Brze i ukusne za slavsku trpezu!
15:14 21 h 30.10.2025
Teodora Vojinović 
         
         
        POHOVANA PILETINA Recept koji vraća miris domaće kuhinje
07:11 1 d 30.10.2025
Teodora Vojinović 
         
         
         
        NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO Mali trik domaćica koji pravi razliku u ukusu!
09:10 3 h 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        NEŠTO VELIKO STIŽE 5. NOVEMBRA Pun Mesec otvara sudbinski ciklus za ova 4 znaka!
Ovaj Mesec može doneti iznenadne prekide odnosa, partnerstava ili poslova koji nisu imali čvrste temelje
08:30 3 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 4 h 31.10.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar