
TAJNA SAVRŠENO PRŽENIH JAJA Evo zašto treba da ih spremate ovako, a ne na ulju
Ako želite da doručak bude ukusan kao iz najboljeg restorana, saznajte kako da ga spremite.
08:19 11 d 04.09.2025
K1info05.09.2025. 07:57
Shutterstock
Ova mirisna peciva sa belim lukom i parmezanom idealna su za vikend okupljanja, uz supu, salatu ili kao toplo predjelo. Priprema nije zahtevna, ali testo treba da odstoji da bi peciva bila mekana i pahuljasta. Vreme i kvasac odradiće posao – a na vama je samo da uživate u rezultatu.
500 g pšeničnog brašna tip 850
1 kašika šećera
7 g suvog kvasca
2 kašičice soli
350 ml mlake vode
4 kašike maslinovog ulja
100 g maslaca
6 čenova belog luka
1 kašičica soli (za premaz)
30 g rendanog parmezana
malo svežeg peršuna
TAJNA SAVRŠENO PRŽENIH JAJA Evo zašto treba da ih spremate ovako, a ne na ulju
Ako želite da doručak bude ukusan kao iz najboljeg restorana, saznajte kako da ga spremite.
08:19 11 d 04.09.2025
K1infoKISELE PAPRIKE ZA ZIMNICU Najbolji recepti naših baka, izbor samo za vas!
Kisela paprika je obavezna u gotovo svakom frižideru na Balkanu
19:32 11 d 03.09.2025
K1infoU posudu sipajte brašno, kvasac, šećer i so. Dodajte postepeno mlaku vodu i dve kašike maslinovog ulja. Umesite testo mikserom ili rukom dok se ne formira glatka kugla.
Podmažite čistu posudu sa malo ulja, ubacite testo, prekrijte krpom i ostavite da naraste oko 90 minuta, dok se ne udvostruči.
Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu podlogu i podelite na dva dela. Svaki deo ostavite 15 minuta da odmori.
Svaki deo testa podelite na osam manjih loptica, zatim ih razvucite u tanke valjke i zavežite u čvor.
Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, prekrijte i ostavite još pola sata da odmara.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Za to vreme otopite maslac, dodajte sitno seckani beli luk i kratko ga propržite.
Pečena peciva premažite mešavinom maslaca i belog luka, pospite rendanim parmezanom i svežim peršunom.
Rezultat? Mirisna, mekana i ukusna peciva koja nestaju čim ih iznesete na sto!
BONUS VIDEO:
KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Kokos i krem, to je prava kombinacija!
12:44 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićSočan, gust i prepun ukusa, savršen je za doručak, užinu ili bilo koji obrok.
07:37 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićTRI SLATKE IDEJE ZA SEPTEMBAR Džemovi koje vredi probati!
13:10 4 d 11.09.2025
Teodora VojinovićMED ILI JAVOROV SIRUP Koji zaslađivač je bolji izbor?
15:00 47 min 15.09.2025
Milica MaksimovićVlasnici pasa ponekad mogu primetiti da je njihov ljubimac iznenada postao povučen u sebe ili razdražljiv.
13:02 2 h 15.09.2025
Aleksandar BečićMajka Jelena je Srpkinja iz Splita, otac Bojan iz Leskovca, dok je Iva Jović rođena u Kaliforniji. Svako leto provodi u Srbiji kod rodbine
11:37 4 h 15.09.2025
Aleksandar Bečić
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar