POSNA FINA KUVANA ČORBASTA BORANIJA! Priprema je brza, a ukus neodoljiv
11.12.2025. 09:09
bakina kuhinja
Da li ste probali posnu kuvanu čorbastu boraniju? To je fantastičan, lagan i hranljiv ručak, idealan za dane posta i savršen za laku probavu i laka creva! Priprema je brza, a ukus neodoljiv.
Sastojci:
Boranija (sveža ili smrznuta), jedan crni luk, jedna mala šargarepa, jedan manji krompir, jedna kašika ajvara, jedan lovorov list, ulje, začini (so, biber, suvi začin), aleva paprika (za boju, ako želite).
Priprema:
Na malo ulja izdinstajte sitno seckani luk, pa dodajte rendanu malu šargarepu i sitno seckani krompir.
Kada povrće malo omekša, dodajte boraniju i lovorov list. Nalijte vodom da prekrije povrće i kuvajte dok boranija i krompir ne omekšaju.
Pred kraj kuvanja dodajte so, biber, suvi začin (ako ga koristite), alevu papriku i jednu kašiku ajvara za puniji ukus. Kuvajte još par minuta, pa sklonite sa vatre.
Kako se sprema posna kuvana čorbasta boranija POGLEDAJTE OVDE:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar