DOMAĆA SUPA KAO BAKINA Koliko dugo treba kuvati supu da izvučete sav ukus
Dragi naši, nije svejedno koliko dugo kuvate sastojke...
13:00 1 h 10.11.2025
Teodora VojinovićNa svakom tanjiru izgleda kao prava mala praznična čarolija svakog doma...
10.11.2025. 12:42
Milica Maksimović/bella.k1info.rs
Postoje mirisi koji nas odmah vrate u detinjstvo — topli šporet, miris šećera i šerbeta, zvuk varjače koja struže po starom emajliranom loncu za filove. Luft pita je baš takvo jelo. Jednostavna, a raskošna u ukusu, lagana kao oblak, mekana kao pena, i uvek pravi dokaz da od nekoliko sastojaka može nastati čudo domaće kuhinje.
Na slici je upravo ta prava domaća luft pita – slojevita, nežna, blago rumena i mirisna. Na stolu, pored šolje jogurta i cveća, izgleda kao prizor iz najlepših porodičnih uspomena.
Sastojci: 500 g tankih kora za pitu, 4 jajeta, 4 kašike brašna, 4 kašike mleka, 4 kašike ulja (ili 2 kašike masti – za puniji, domaćinski ukus), prstohvat soli, 1 prašak za pecivo
Po želji: nekoliko kašika pavlake, kajmaka ili izmrvljenog sira.
DOMAĆA SUPA KAO BAKINA Koliko dugo treba kuvati supu da izvučete sav ukus
Dragi naši, nije svejedno koliko dugo kuvate sastojke...
13:00 1 h 10.11.2025
Teodora Vojinović
DOMAĆI REZANCI ZA SUPU – BAŠ KAO NEKADA (RECEPT)
Ako želite da rezanci budu zlatniji i mirisniji, koristite domaća jaja sa sela, potrudite se da ih kupite
10:26 4 h 10.11.2025
Milica MaksimovićPriprema: Umutite fil – žumanca, mleko, ulje (ili mast), brašno, so i prašak za pecivo sjedinite u glatku smesu. U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg i lagano ih dodajte u smesu, mešajući varjačom da masa ostane penasta. Pripremite kore – svaku koru lagano premažite pripremljenim filom. Ako želite bogatiji ukus, između slojeva dodajte malo pavlake ili sira. Ređajte i pecite – poređajte sve kore u podmazan pleh, prelijte ostatkom fila i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25–30 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i miris koji puni kuću. Kad se ispeče, izvadite i pokrijte čistom krpom da pita „odmori“ i omekša.
Savet: Luft pitu nikada ne treba previše mutiti – što je masa nežnija, pita će biti vazdušastija.
Kada se posluži na zelenom tanjiru, uz buket jesenjih ruža, izgleda kao prava mala praznična čarolija svakog doma.
BONUS VIDEO:
DOMAĆA SUPA KAO BAKINA Koliko dugo treba kuvati supu da izvučete sav ukus
Dragi naši, nije svejedno koliko dugo kuvate sastojke...
13:00 1 h 10.11.2025
Teodora Vojinović
DOMAĆI REZANCI ZA SUPU – BAŠ KAO NEKADA (RECEPT)
Ako želite da rezanci budu zlatniji i mirisniji, koristite domaća jaja sa sela, potrudite se da ih kupite
10:26 4 h 10.11.2025
Milica Maksimović
DOMAĆI BANINI KOLAČI Miris detinjstva koji se topi u ustima (RECEPT SA MAŠĆU)
Kolači su se mesili na drvenim daskama, rukama, ne mikserima. Svaka kora, svaka kašičica šećera imala je priču...
09:51 4 h 10.11.2025
Milica Maksimović
KAKO PRAVILNO KUVATI TESTENINU Greške koje svi pravimo!
Evo 5 najčešćih grešaka i kako ih korigovati u vašoj kuhinji.
12:30 1 d 09.11.2025
Teodora Vojinović
STIŽE NAJMOĆNIJI NUMEROLOŠKI DATUM U GODINI Evo zašto je 11.11. poseban i kako da ga iskoristite!
Ne mora sve biti veliko — često je dovoljno jedan iskren korak da se život pomeri ka boljem.
14:10 18 min 10.11.2025
Teodora Vojinović
DOMAĆA SUPA KAO BAKINA Koliko dugo treba kuvati supu da izvučete sav ukus
Dragi naši, nije svejedno koliko dugo kuvate sastojke...
13:00 1 h 10.11.2025
Teodora Vojinović
NOVOGODIŠNJA DEKORACIJA MALOG STANA Da sve zablista kao iz bajke!
Bilo da živite u garsonjeri ili manjem stanu, uz prave detalje svaka soba može zasijati
12:00 2 h 10.11.2025
Milica Maksimović
NEGA KOSE U HLADNIM MESECIMA Kako da vaša kosa ostane zdrava i lepa!
Prečesto pranje i vruća voda dodatno iscrpljuju kosu.
11:32 2 h 10.11.2025
Teodora Vojinović
DOMAĆI REZANCI ZA SUPU – BAŠ KAO NEKADA (RECEPT)
Ako želite da rezanci budu zlatniji i mirisniji, koristite domaća jaja sa sela, potrudite se da ih kupite
10:26 4 h 10.11.2025
Milica Maksimović
DOMAĆI BANINI KOLAČI Miris detinjstva koji se topi u ustima (RECEPT SA MAŠĆU)
Kolači su se mesili na drvenim daskama, rukama, ne mikserima. Svaka kora, svaka kašičica šećera imala je priču...
09:51 4 h 10.11.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar