DOMAĆA SUPA KAO BAKINA Koliko dugo treba kuvati supu da izvučete sav ukus
Dragi naši, nije svejedno koliko dugo kuvate sastojke...
13:00 45 d 10.11.2025
Teodora VojinovićNa svakom tanjiru izgleda kao prava mala praznična čarolija svakog doma...
10.11.2025. 12:42
Milica Maksimović/bella.k1info.rs
Postoje mirisi koji nas odmah vrate u detinjstvo — topli šporet, miris šećera i šerbeta, zvuk varjače koja struže po starom emajliranom loncu za filove. Luft pita je baš takvo jelo. Jednostavna, a raskošna u ukusu, lagana kao oblak, mekana kao pena, i uvek pravi dokaz da od nekoliko sastojaka može nastati čudo domaće kuhinje.
Na slici je upravo ta prava domaća luft pita – slojevita, nežna, blago rumena i mirisna. Na stolu, pored šolje jogurta i cveća, izgleda kao prizor iz najlepših porodičnih uspomena.
Sastojci: 500 g tankih kora za pitu, 4 jajeta, 4 kašike brašna, 4 kašike mleka, 4 kašike ulja (ili 2 kašike masti – za puniji, domaćinski ukus), prstohvat soli, 1 prašak za pecivo
Po želji: nekoliko kašika pavlake, kajmaka ili izmrvljenog sira.
DOMAĆA SUPA KAO BAKINA Koliko dugo treba kuvati supu da izvučete sav ukus
Dragi naši, nije svejedno koliko dugo kuvate sastojke...
13:00 45 d 10.11.2025
Teodora Vojinović
DOMAĆI REZANCI ZA SUPU – BAŠ KAO NEKADA (RECEPT)
Ako želite da rezanci budu zlatniji i mirisniji, koristite domaća jaja sa sela, potrudite se da ih kupite
10:26 45 d 10.11.2025
Milica MaksimovićPriprema: Umutite fil – žumanca, mleko, ulje (ili mast), brašno, so i prašak za pecivo sjedinite u glatku smesu. U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg i lagano ih dodajte u smesu, mešajući varjačom da masa ostane penasta. Pripremite kore – svaku koru lagano premažite pripremljenim filom. Ako želite bogatiji ukus, između slojeva dodajte malo pavlake ili sira. Ređajte i pecite – poređajte sve kore u podmazan pleh, prelijte ostatkom fila i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25–30 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i miris koji puni kuću. Kad se ispeče, izvadite i pokrijte čistom krpom da pita „odmori“ i omekša.
Savet: Luft pitu nikada ne treba previše mutiti – što je masa nežnija, pita će biti vazdušastija.
Kada se posluži na zelenom tanjiru, uz buket jesenjih ruža, izgleda kao prava mala praznična čarolija svakog doma.
BONUS VIDEO:
ŠTA SE SPREMA ZA DOČEK NOVE GODINE Ideje za bogatu, domaćinsku trpezu! (IDEJE)
Važno je da je hrana topla, domaća i spremljena s merom.
17:00 4 h 25.12.2025
Milica Maksimović
EVO ISTINE O FRANCUSKOJ SALATI Koliko je zaista kalorična i kako da je jedete bez griže savesti
Upravo on daje francuskoj salati onu prepoznatljivu kremastu teksturu, ali i najveći deo kalorija.
11:10 10 h 25.12.2025
Milica Maksimović
VREME JE ZA MEDENJAKE! Ideje za najlepše šare i recept za jednostavan fil koji uvek uspeva!
Nema pravila, nema greške – svaki medenjak je mali praznični crtež.
10:15 11 h 25.12.2025
Milica Maksimović
SAMO UBACITE U BLENDER! Bez rerne i mučenja: Desert koji me je spasio kad su stigli gosti!
Brzo, lako i neverovatno ukusno!
09:45 11 h 25.12.2025
Jelena Petrović
„COLOR MELTING“ – NAJLEPŠI TREND ZA KOSU KOJI NE TRAŽI ČESTO FARBAJE
Ova tehnika polako, ali sigurno potiskuje klasičan balajaž i pramenove.
19:00 2 h 25.12.2025
Milica Maksimović
NA PAUZI OD HOPA - CUPA: SEKSUALNA DETOKSIKACIJA Zašto sve više ljudi svesno pravi pauzu od se*sa?
Takozvana seksualna detoksikacija ne podrazumeva kaznu ili odricanje, već svesnu pauzu
18:00 3 h 25.12.2025
Milica Maksimović
ŠTA SE SPREMA ZA DOČEK NOVE GODINE Ideje za bogatu, domaćinsku trpezu! (IDEJE)
Važno je da je hrana topla, domaća i spremljena s merom.
17:00 4 h 25.12.2025
Milica Maksimović
BOŽIĆ VIŠE NIJE SVETINJA Generacija Z odbija porodična okupljanja i bira samoću
Umesto putovanja, porodičnih ručkova i društvenih očekivanja, mnogi biraju tišinu, samoću i mir sopstvenog doma.
16:00 5 h 25.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar