NAJSOČNIJI KEBAB IZ RERNE TikTok recept koji je zaludeo sve: ključ je u jednom potezu tokom pečenja

Recept koji je podelio poznati TikToker sa Kipra.

Milica Maksimović

25.11.2025. 13:10

NAJSOČNIJI KEBAB IZ RERNE TikTok recept koji je zaludeo sve: ključ je u jednom potezu tokom pečenja

Shutterstock

Ako ste mislili da vam za pravi kebab treba rotirajući ražanj i posebna oprema – vreme je da promenite mišljenje. Recept koji je podelio poznati TikToker sa Kipra @MezeMike postao je viralan jer svako može da ga napravi kod kuće, u običnoj rerni, a rezultat je neverovatno sočno meso i domaće lepinje koje se nadimaju baš kao u omiljenoj kebabdžinici.

@mezemike Cooking homemade Döner kebab while travelling In Cyprus - easy Fakeaway / healthy takeaway alternative #fakeaway #donerkebab #kebab #easyrecipes #foodvlog ♬ More of My Time (Lofi) - Muspace Lofi

Sve što vam je potrebno je malo strpljenja, mleveno meso, par dobrih začina i jedan ključni trik – da tokom pečenja izvadite višak tečnosti kako bi se meso zaista peklo, a ne kuvalo. Upravo zato ovaj kebab ima savršenu teksturu i ukus, a cela kuća miriše kao u pravom street food raju.

Za lepinje pomešajte glatko brašno sa solju, šećerom i instant kvascem, dodajte toplu vodu i kap maslinovog ulja, pa zamesite dok testo ne postane mekano. Kada naraste, podelite ga na loptice, pa tanko razvaljajte. Svaku pecite veoma kratko u vreloj tiganju – samo par sekundi sa obe strane – i gledajte kako se magično nadima i pravi savršen džep za nadev.

Meso se priprema tako što se 1 kilogram mlevenog mesa pomeša sa maslinovim uljem, jogurtom, paprikom, biberom, čilijem, kuminom, origanom, soli i sitno iseckanim lukom – sve se dobro izgnječi dok ne postane kompaktno. Smesa se rastanji između dva papira za pečenje, zatim urola i prebaci na pleh. Peče se na 200 stepeni oko 20 minuta, ali je važno da posle 10 minuta otvorite rernu i pažljivo ocedite tečnost koja se nakupila – upravo taj potez garantuje da će meso ostati sočno, ali i lepo zapečeno. Kada je gotovo, rolnu odmotajte i meso iseckajte ili natrgajte u tanke trakice.

Želite hrskaviju verziju? Polijte limunovim sokom i vratite u rernu još 5 do 10 minuta.

Poslužite meso u toploj domaćoj lepinji uz luk, paradajz, umake po izboru ili hrskavi krompir. Rezultat je kebab koji je toliko dobar da će vas iznenaditi što je pripremljen u običnoj rerni – bez muke, bez specijalnih aparata, a sa ukusom koji se pamti.

BONUS VIDEO:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)