KRALJEVSKE ŠNICLE Ove šnicle u elitnim restoranima koštaju bogatstvo (RECEPT JE PRED VAMA)!

Spremni ste za ukus elitnog restorana!

Jelena Petrović

24.11.2025. 14:00

KRALJEVSKE ŠNICLE Ove šnicle u elitnim restoranima koštaju bogatstvo (RECEPT JE PRED VAMA)!

Jelena Petrović

Ovo je recept koji će Vas oduševiti svojom jednostavnošću, ali i svojom sočnošću i elegancijom! Zaboravite na suve šnicle. Ovde meso ostaje savršeno nežno jer ga čuva fini omotač od suvog vrata i hrskave slanine. Sos nije potreban, jer se na sokovima od šnicli prži savršeni prilog. Spremni ste za ukus elitnog restorana!

Jelena Petrović

Sastav:

600 g pilećeg belog mesa.

12 tankih kriški prosušene slanine (pančeta ili domaća).

4 šnicle suvog vrata (tanko sečenog).

2 kašike dižon senfa.

2 čena belog luka (izdrobljena).

1/2 kašičice suvog timijana (majčine dušice)  

250 g šampinjona (kapica) za prilog.

Svež peršun (za prilog).

1 limun (za dekoraciju/dodatak).

Samo malo maslinovog ulja (za početak).

So i biber

Jelena Petrović

Priprema:

Pileće belo meso isecite na 4 jednake šnicle. Lagano ih posolite i pobiberite. U manjoj činiji pomešajte dižon senf sa izdrobjenim belim lukom. Svaku šniclu premažite tankim slojem senfa, preko senfa stavite po jednu tanku šniclu suvog vrata, a preko toga pospite malo sušenog timijana (majčine dušice). Sve to čvrsto umotajte u 3 tanka lista slanine. 

U tiganju zagrejte samo kap maslinovog ulja. Pržite šnicle na srednje slaboj vatri (lagano) bar 10 do 15 minuta, okrećući ih povremeno, dok slanina ne postane zlatno-hrskava. Izvadite šnicle iz tiganja. U taj isti tiganj, na ostacima od šnicli, dodajte šampinjone (kapice) i pržite ih dok ne dobiju lepu boju. Pri kraju prženja dodajte sitno seckani beli luk i peršun. Služite toplo uz šniclu, prelivenu sokom od limuna po želji.

Kako se sprema ova šnicla POGLEDAJTE OVDE:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)