KRALJEVSKE ŠNICLE Ove šnicle u elitnim restoranima koštaju bogatstvo (RECEPT JE PRED VAMA)!
Spremni ste za ukus elitnog restorana!
24.11.2025. 14:00
Jelena Petrović
Ovo je recept koji će Vas oduševiti svojom jednostavnošću, ali i svojom sočnošću i elegancijom! Zaboravite na suve šnicle. Ovde meso ostaje savršeno nežno jer ga čuva fini omotač od suvog vrata i hrskave slanine. Sos nije potreban, jer se na sokovima od šnicli prži savršeni prilog. Spremni ste za ukus elitnog restorana!
Sastav:
600 g pilećeg belog mesa.
12 tankih kriški prosušene slanine (pančeta ili domaća).
4 šnicle suvog vrata (tanko sečenog).
2 kašike dižon senfa.
2 čena belog luka (izdrobljena).
1/2 kašičice suvog timijana (majčine dušice)
250 g šampinjona (kapica) za prilog.
Svež peršun (za prilog).
1 limun (za dekoraciju/dodatak).
Samo malo maslinovog ulja (za početak).
So i biber
Priprema:
Pileće belo meso isecite na 4 jednake šnicle. Lagano ih posolite i pobiberite. U manjoj činiji pomešajte dižon senf sa izdrobjenim belim lukom. Svaku šniclu premažite tankim slojem senfa, preko senfa stavite po jednu tanku šniclu suvog vrata, a preko toga pospite malo sušenog timijana (majčine dušice). Sve to čvrsto umotajte u 3 tanka lista slanine.
BRZA POSNA SALATA SA ŠAMPINJONIMA KOJA ULEPŠAVA SLAVSKU TRPEZU Evo kako pripremiti korak po korak!
Lagan je, posan i može da se spremi za svega pola sata.
14:00 3 d 21.11.2025
Teodora VojinovićU tiganju zagrejte samo kap maslinovog ulja. Pržite šnicle na srednje slaboj vatri (lagano) bar 10 do 15 minuta, okrećući ih povremeno, dok slanina ne postane zlatno-hrskava. Izvadite šnicle iz tiganja. U taj isti tiganj, na ostacima od šnicli, dodajte šampinjone (kapice) i pržite ih dok ne dobiju lepu boju. Pri kraju prženja dodajte sitno seckani beli luk i peršun. Služite toplo uz šniclu, prelivenu sokom od limuna po želji.
Kako se sprema ova šnicla POGLEDAJTE OVDE:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar