 
        KOKOSOVO ULJE Da li je čuvar lepote ili rizik za zdravlje?
10:52 53 d 08.09.2025
Bella08.09.2025. 11:33
 
            Shutterstock
Jaja su od davnina nezaobilazna na našim trpezama – od nedeljnih doručaka u krugu porodice, pa do brzih obroka kad smo u žurbi. Kuvana, pečena, pržena ili u obliku omleta – jaja se mogu spremiti na stotinu načina. Ali, ako pazimo na liniju i zdravlje, postavlja se pitanje: šta je bolji izbor – kuvano jaje ili omlet?
 
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                    Kuvana jaja su klasika i jedan od najzdravijih načina pripreme. Kuvaju se bez ulja i masti, a jedno jaje ima tek oko 70 kalorija. Puna su proteina, vitamina i minerala, a pritom ne opterećuju stomak. Za one koji žele da smršaju, kuvana jaja su prava stvar – laka, a drže sitost satima. Još jedna prednost je praktičnost: možete ih poneti na posao ili put i pojesti „s nogu“.
 
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                    S druge strane, omlet pruža više prostora za maštovitost. Samo jaja u tiganju daju oko 90 kalorija, ali sa dodatkom putera, ulja ili sira brojke brzo rastu. Ipak, omlet može biti zdrav i lagan obrok ako se spremi na malo ulja i obogati povrćem – spanaćem, paradajzom, lukom ili paprikom. Tada dobija vlakna, vitamine i dodatnu sitost.
 
        KOKOSOVO ULJE Da li je čuvar lepote ili rizik za zdravlje?
10:52 53 d 08.09.2025
Bella 
        ŽELITE DUGU I SJAJNU KOSU? Recept iz kuhinje koji menja sve
10:39 53 d 08.09.2025
BellaAko brojite kalorije i želite da smršate – kuvana jaja su jednostavnije i sigurnije rešenje. Ali ako volite bogatiji doručak, omlet sa povrćem i minimalno masnoće je odličan kompromis.
Stručnjaci savetuju da ne treba birati „ili-ili“. Nekad kuvano jaje za brz i lagan obrok, a nekad omlet za uživanje uz doručak vikendom – tako se dobija najbolji balans.
✨ Ukratko: i kuvano jaje i omlet mogu biti zdravi – razlika je samo u načinu pripreme i količini dodataka.
BONUS VIDEO:
 
        VOĆE KOJE LEČI SRCE I CREVA Malo ko ga jede, a jača imunitet bolje od narandže
Pored specifičnog ukusa, pomelo je prava mala vitaminska bomba
07:43 15 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        JETRA OBOŽAVA OVAJ SOK Prirodan način da se očistite iznutra!
14:09 1 d 30.10.2025
Teodora Vojinović 
         
         
         
         
         
         
         
        KADA SE DUŠA UMORI, NI KIČMA VIŠE NE NOSI ČOVEKA Kako izgleda kad najjači popuste
Gde se odlože ta neisplakana jutra i neizgovorene psovke koje zadržiš u grlu da ne bi zvučao slab?
17:00 5 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        KAKO RAZGOVARATI SA DECOM O EMOCIJAMA I PRVIM ZALJUBLJIVANJIMA: Saveti psihoterapeutkinje
Ne postoji jedan razgovor. Sve počinje još u ranom detinjstvu, možda već oko četvrte godine.
16:24 6 h 31.10.2025
K1info 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 6 h 31.10.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar