
SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 10 d 05.09.2025
BellaOmiljeni klasik naše kuhinje, a tajna savršenog ukusa je u prethodnom kuvanju mesa
09.09.2025. 09:22
ustupljene fotografije
Butkice sa krompirom su omiljeni klasik naše kuhinje, a tajna savršenog ukusa je u prethodnom kuvanju butkica. Tako meso postaje sočno i mekano, dok pečenje u rerni daje hrskavu koricu i puni ukus. Zašto Jelkine? Pa zato što je domaćica Jelica dala nam ovaj recept za najsočnije butkice sa krompirom.
Evo kako da ih pripremite korak po korak.
Sastojci:
2 svinjske butkice
1 kg krompira
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
2 šargarepe
Lovorov list
Grančica timijana ili ruzmarina
So i biber po ukusu
Mast ili ulje (1 kašika)
200 ml vode ili supice
Priprema:
1. Kuvanje butkica: ustupljene fotografije
Operite svinjske butkice i stavite ih u veliki lonac sa vodom. Dodajte lovorov list, so i biber, pa kuvajte na srednjoj temperaturi oko 1.5 sat, dok meso ne omekša. Kada su butkice kuvane, pažljivo ih izvadite i ostavite da se ocede.
2. Priprema povrća:
Oljuštite krompir i isecite ga na krupnije komade. Crni luk isecite na četvrtine, a šargarepu na kolutove. Povrće stavite u pleh, posolite, pobiberite i dodajte kašiku masti ili ulja.
3. Kombinovanje:
Na povrće poređajte kuvane butkice. Prelijte ih sa malo supe u kojoj su se kuvale kako bi povrće dobilo bogatiji ukus. Dodajte grančicu timijana ili ruzmarina za mirisnu notu.
SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 10 d 05.09.2025
BellaTAJNA SAVRŠENO PRŽENIH JAJA Evo zašto treba da ih spremate ovako, a ne na ulju
Ako želite da doručak bude ukusan kao iz najboljeg restorana, saznajte kako da ga spremite.
08:19 11 d 04.09.2025
K1info4. Pečenje: ustupljene fotografije
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta. Povremeno prelijte butkice i povrće sokovima iz pleha kako bi ostali sočni. Na kraju, pojačajte temperaturu na 220°C još 10 minuta da dobijete zlatno-smeđu koricu.
Saveti:
Pre kuvanja možete dodati šaku povrća (celer, peršun) u vodu za još bolji ukus supe. ustupljene fotografije
Ako želite dodatno začinjen krompir, pre pečenja pospite ga mlevenom crvenom paprikom.
Poslužite uz turšiju ili salatu od kiselog kupusa za pun zimski užitak.
Kuvanje butkica pre pečenja osigurava sočno meso i bogat ukus. Kada spojite ovo sa krompirom i domaćim začinima, dobijate pravo gurmansko jelo koje će obradovati celu porodicu. Uživajte u pripremi i dobrom zalogaju!
BONUS VIDEO:
IZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 6 h 15.09.2025
Teodora VojinovićPALAČINKE KOJE SE NE LEPE Tajna savršenog doručka na vašem stolu
16:00 9 h 15.09.2025
Teodora VojinovićFINE STARINSKE BUHTLE SA PEKMEZOM OD ŠLJIVA Najbolje iz bakine kuhinje!
07:40 17 h 15.09.2025
Jelena PetrovićKOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Kokos i krem, to je prava kombinacija!
12:44 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićSočan, gust i prepun ukusa, savršen je za doručak, užinu ili bilo koji obrok.
07:37 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićTRI SLATKE IDEJE ZA SEPTEMBAR Džemovi koje vredi probati!
13:10 4 d 11.09.2025
Teodora VojinovićSVETI JOANIKIJE Prvi srpski patrijarh i stub crkve našeg naroda!
00:10 1 h 16.09.2025
Milica MaksimovićIZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 6 h 15.09.2025
Teodora Vojinović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar