SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 56 d 05.09.2025
BellaOmiljeni klasik naše kuhinje, a tajna savršenog ukusa je u prethodnom kuvanju mesa
09.09.2025. 09:22
ustupljene fotografije
Butkice sa krompirom su omiljeni klasik naše kuhinje, a tajna savršenog ukusa je u prethodnom kuvanju butkica. Tako meso postaje sočno i mekano, dok pečenje u rerni daje hrskavu koricu i puni ukus. Zašto Jelkine? Pa zato što je domaćica Jelica dala nam ovaj recept za najsočnije butkice sa krompirom.
Evo kako da ih pripremite korak po korak.
Sastojci:
2 svinjske butkice
1 kg krompira
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
2 šargarepe
Lovorov list
Grančica timijana ili ruzmarina
So i biber po ukusu
Mast ili ulje (1 kašika)
200 ml vode ili supice
Priprema:
1. Kuvanje butkica:
ustupljene fotografije
2. Priprema povrća:
Oljuštite krompir i isecite ga na krupnije komade. Crni luk isecite na četvrtine, a šargarepu na kolutove. Povrće stavite u pleh, posolite, pobiberite i dodajte kašiku masti ili ulja.
3. Kombinovanje:
SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 56 d 05.09.2025
Bella
TAJNA SAVRŠENO PRŽENIH JAJA Evo zašto treba da ih spremate ovako, a ne na ulju
Ako želite da doručak bude ukusan kao iz najboljeg restorana, saznajte kako da ga spremite.
08:19 57 d 04.09.2025
K1info4. Pečenje: ustupljene fotografije
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta. Povremeno prelijte butkice i povrće sokovima iz pleha kako bi ostali sočni. Na kraju, pojačajte temperaturu na 220°C još 10 minuta da dobijete zlatno-smeđu koricu.
Saveti:
Pre kuvanja možete dodati šaku povrća (celer, peršun) u vodu za još bolji ukus supe. ustupljene fotografije
Ako želite dodatno začinjen krompir, pre pečenja pospite ga mlevenom crvenom paprikom.
Poslužite uz turšiju ili salatu od kiselog kupusa za pun zimski užitak.
Kuvanje butkica pre pečenja osigurava sočno meso i bogat ukus. Kada spojite ovo sa krompirom i domaćim začinima, dobijate pravo gurmansko jelo koje će obradovati celu porodicu. Uživajte u pripremi i dobrom zalogaju!
BONUS VIDEO:
NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 9 h 31.10.2025
Milica Maksimović
NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO Mali trik domaćica koji pravi razliku u ukusu!
09:10 16 h 31.10.2025
Teodora Vojinović
STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 17 h 31.10.2025
Milica Maksimović
KADA SE DUŠA UMORI, NI KIČMA VIŠE NE NOSI ČOVEKA Kako izgleda kad najjači popuste
Gde se odlože ta neisplakana jutra i neizgovorene psovke koje zadržiš u grlu da ne bi zvučao slab?
17:00 8 h 31.10.2025
Milica Maksimović
KAKO RAZGOVARATI SA DECOM O EMOCIJAMA I PRVIM ZALJUBLJIVANJIMA: Saveti psihoterapeutkinje
Ne postoji jedan razgovor. Sve počinje još u ranom detinjstvu, možda već oko četvrte godine.
16:24 9 h 31.10.2025
K1info
NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 9 h 31.10.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar