NAJGUŠĆI POSNI MAJONEZ Trik Bake Jele: Kako napraviti gust majonez sa manje ulja!

Jelena Petrović

16.12.2025. 16:10

NAJGUŠĆI POSNI MAJONEZ Trik Bake Jele: Kako napraviti gust majonez sa manje ulja!

Jelena Petrović

Ovaj domaći posni majonez je savršen za sve vrste salata i namaza, a uz minimalnu količinu ulja postiže se neverovatna gustina i stabilnost.

Jelena Petrović

Sastojci: 150 ml sojinog mleka (obavezno sobne temperature!), 1 kašičica senfa, pola kašičice soli, sok od pola limuna, 200 ml suncokretovog ulja.

Priprema: U visoku, usku posudu (čašu štapnog miksera) sipajte sojino mleko, senf i so. Potopite štapni mikser skroz do dna posude. 

Jelena Petrović

Miksajte bez pomeranja miksera na dnu posude, dok smesa ne postane vazdušasta i penasta (oko 30 -60sekundi). Dok mikser i dalje radi, vrlo polako, u tankom i neprekidnom mlazu, sipajte ulje. Nikako ne ubrzavajte sa uljem! Nastavite sa miksanjem dok ne vidite da se majonez zgusnuo.

Kada je gustina zadovoljavajuća, prestanite sa dodavanjem ulja. Na kraju dodajte sok od limuna i kratko promiksajte da se majonez izbeli i dobije fini ukus. Posni majonez prebacite u teglicu i čuvajte u frižideru.

Kako se priprema majonez, POGLEDAJTE OVDE:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)