NAJGUŠĆI POSNI MAJONEZ Trik Bake Jele: Kako napraviti gust majonez sa manje ulja!
16.12.2025. 16:10
Jelena Petrović
Ovaj domaći posni majonez je savršen za sve vrste salata i namaza, a uz minimalnu količinu ulja postiže se neverovatna gustina i stabilnost.
Sastojci: 150 ml sojinog mleka (obavezno sobne temperature!), 1 kašičica senfa, pola kašičice soli, sok od pola limuna, 200 ml suncokretovog ulja.
Priprema: U visoku, usku posudu (čašu štapnog miksera) sipajte sojino mleko, senf i so. Potopite štapni mikser skroz do dna posude.
Miksajte bez pomeranja miksera na dnu posude, dok smesa ne postane vazdušasta i penasta (oko 30 -60sekundi). Dok mikser i dalje radi, vrlo polako, u tankom i neprekidnom mlazu, sipajte ulje. Nikako ne ubrzavajte sa uljem! Nastavite sa miksanjem dok ne vidite da se majonez zgusnuo.
ŠARAN IZ RERNE U PROJINOM BRAŠNU Kako ga spremiti za slavu, po starinski, da korica hrska!
Šaran je riba koja traži malo pažnje, ali kad se lepo spremi, zna da vrati višestruko.
09:29 16 h 16.12.2025
Milica MaksimovićKada je gustina zadovoljavajuća, prestanite sa dodavanjem ulja. Na kraju dodajte sok od limuna i kratko promiksajte da se majonez izbeli i dobije fini ukus. Posni majonez prebacite u teglicu i čuvajte u frižideru.
Kako se priprema majonez, POGLEDAJTE OVDE:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar