POSNA FINA KUVANA ČORBASTA BORANIJA! Priprema je brza, a ukus neodoljiv
09:09 2 d 11.12.2025
Anica Ninković13.12.2025. 07:30
Shutterstock
Ako postoji jelo koje spaja tradiciju, miris doma i one najlepše uspomene na nedeljni ručak kod bake, onda je to srpski đuveč. Ovo starinsko, bogato i sočno jelo iz zemlje lonca predstavlja spoj mesa, povrća i začina koji zajedno stvaraju onu neponovljivu aromu kojoj se uvek vraćamo. Priprema je jednostavna, sastojci su pristupačni, a rezultat – pravo savršenstvo koje zamiriše celu kuću.
Za klasičan srpski đuveč koriste se namirnice iz bašte i komad dobrog mesa. Recept pred vama podseća na staru školu kuvanja, gde je svaki sastojak tu sa razlogom:
Meso se najpre seče na kockice, baš po tradicionalnom receptu – 3x3 cm, da ostane sočno tokom kuvanja. Upravo ta veličina daje jelu onu punu, domaću teksturu.
Srpski đuveč je pun obroka sam po sebi, ali posebno lepo ide uz domaći hleb ili projicu. Tradicionalno, služi se uz čašu belog vina, a najbolje mu pristaje tamjanika, zbog svoje aromatične, voćne svežine.
POSNA FINA KUVANA ČORBASTA BORANIJA! Priprema je brza, a ukus neodoljiv
09:09 2 d 11.12.2025
Anica Ninković
ZAPEČENA TESTENINA SA JOGURTOM Deca ih obožavaju, probajte i vi!
Služi se toplo, a savršeno se slaže uz šolju domaće supe.
12:00 2 d 10.12.2025
Milica MaksimovićAko želite jelo koje će vas u trenu vratiti u detinjstvo, okupiti porodicu ili jednostavno doneti malo topline na sto, srpski đuveč je uvek pravi izbor. Mirisan, hranljiv i savršeno zapečen – ovo je recept koji nikada ne izlazi iz mode.
BONUS VIDEO:
Ovo je dan za nežnost, sporiji tempo i male radosti koje pune dušu.
06:00 3 h 13.12.2025
Milica Maksimović
Smatra se jednim od dana u godini kada se najsnažnije moli za mir u domu, zdravlje i zaštitu porodice.
05:30 4 h 13.12.2025
Milica Maksimović
HRKANJE NIJE BEZAZLENO Kada noćni zvuci upozoravaju na opasnu bolest
14:16 19 h 12.12.2025
Divna Minić
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar