ZAPEČENA TESTENINA SA JOGURTOM Deca ih obožavaju, probajte i vi!

Služi se toplo, a savršeno se slaže uz šolju domaće supe.

Milica Maksimović

10.12.2025. 12:00

ZAPEČENA TESTENINA SA JOGURTOM Deca ih obožavaju, probajte i vi!

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic

Jednostavno i brzo jelo, idealno za brzi ručak ili večeru. Sastoji se od testenine pomešane sa bogatim prelivom od jogurta i jaja, zapečeno dok ne porumeni. Služi se toplo, a savršeno se slaže uz šolju domaće supe.

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic

Sastojci:

300 gr testenine

2 jaja

200 ml jogurta ili kiselog mleka

2 kašike ulja

soli

malo sira

Priprema: Skuvati testeninu prema uputstvu na pakovanju i dobro je ocediti. U jednoj činiji pomešati jogurt (ili kiselo mleko), jaja, ulje i malo soli dok se ne dobije ujednačena smesa. Kuvanu i oceđenu testeninu sipati u pleh, preliti je pripremljenom smesom, pa sve pažljivo promešati da se testenina obloži prelivom. Po želji, možete posuti maslo mrvljenim sirom malo susama ili seckanog peršuna preko smese. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko 30-40 minuta da porumeni. Služiti toplo, a odlično ide uz neku laganu supu ili sezonsku salatu.

Kako se spremaju zapečene testenine POGLEDAJTE OVDE:

 

 

 

 

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)