ZAPEČENA TESTENINA SA JOGURTOM Deca ih obožavaju, probajte i vi!
Služi se toplo, a savršeno se slaže uz šolju domaće supe.
10.12.2025. 12:00
Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic
Jednostavno i brzo jelo, idealno za brzi ručak ili večeru. Sastoji se od testenine pomešane sa bogatim prelivom od jogurta i jaja, zapečeno dok ne porumeni. Služi se toplo, a savršeno se slaže uz šolju domaće supe.
Sastojci:
300 gr testenine
2 jaja
200 ml jogurta ili kiselog mleka
2 kašike ulja
soli
malo sira
SIROMAŠNI KEKS Jednostavni kolačići bez jaja i mleka, nastali iz potrebe – danas pravi hit!
Siromašni keksi, poznati i kao poor man’s cookies, potiču iz vremena Velike depresije.
18:10 19 h 09.12.2025
Milica MaksimovićPriprema: Skuvati testeninu prema uputstvu na pakovanju i dobro je ocediti. U jednoj činiji pomešati jogurt (ili kiselo mleko), jaja, ulje i malo soli dok se ne dobije ujednačena smesa. Kuvanu i oceđenu testeninu sipati u pleh, preliti je pripremljenom smesom, pa sve pažljivo promešati da se testenina obloži prelivom. Po želji, možete posuti maslo mrvljenim sirom malo susama ili seckanog peršuna preko smese. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko 30-40 minuta da porumeni. Služiti toplo, a odlično ide uz neku laganu supu ili sezonsku salatu.
Kako se spremaju zapečene testenine POGLEDAJTE OVDE:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar