POSNI GROFOVSKI ĐUVEČ Ovo sigurno niste probali!.Kada se tepsija izgrebe, znate da je savršenstvo!
Brzo se sprema, a dok se krčka u rerni, cela kuća miriše!
04.12.2025. 14:00
Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic
Spremni ste za sočan i topao ručak, idealan za ove hladne dane? Ovo je pravi, domaći đuveč, pun najfinijeg povrća pečenog u rerni! Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću. Ne brinite, samo malo pirinča je tu da poveže sve, a beli luk mu daje onaj pravi, mirisni šmek. Brzo se sprema, a dok se krčka u rerni, cela kuća miriše! Ručak koji će Vas zasititi i obradovati.
Sastav: MERE LONČE OD 200 GR
Grašak malo /ja sam zaboravila, kukuruz šećerac lomče, crni luk, paprika 2 kom (crvena ili zelena), sitno seckan koren celera, 1 šargarepu, 1 sitno seckan krompir, 3 krupno seckan paradajz, 4 kašike pirinča, suvi začin, beli luk (nekoliko celih čenova), peršunov list (za posipanje), ulje.
Priprema: U veću posudu staviti malo ulja. kratko propržiti sitno seckani crni luk, papriku i sargarepu. Dodati grašak, kukuruz šećerac i sitno seckani krompir. Posuti suvim začinom i promešati.
Dodati jednu kašičicu šećera i pola šoljice pirinča. dobro promešati da se pirinač obloži. Sipati paradajz sos (ili pelat), a zatim dodati krupno seckani sveži paradajz i malo vode. Ubaciti nekoliko celih, neoljuštenih čenova belog luka.
Sve prebaciti u vatrostalnu posudu ili pleh. foliju i peći na 200°C dok povrće ne omekša. Foliju skinuti pred kraj da uhvati laganu koricu. Kada je đuveč gotov, posuti ga sveže seckanim peršunovim listom.
Kako se sprema ovaj posni đuveč POGLEDAJTE OVDE:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar