DA LI STE PROBALI KISELU ZIMNICU SA MANDARINAMA? Ovaj recept je zaludeo internet, a evo kako se pravi (VIDEO)

Anica Ninković

04.12.2025. 09:47

DA LI STE PROBALI KISELU ZIMNICU SA MANDARINAMA? Ovaj recept je zaludeo internet, a evo kako se pravi (VIDEO)

Instagram Printscreen/susanna_sochi_

Kišeljenje voća je kulinarska tehnika koja omogućava da se prirodna slatkoća ploda obogati dubokim, složenim notama začina i citrusa, a mandarine su idealan kandidat za ovakvu transformaciju.

Marinirane ukišeljene mandarine nisu samo običan desert, one su aromatična poslastica koja kombinuje sočnost i slatkoću ploda s intenzivnim, toplim ukusima.

Kako se prave?

Proces je jednostavan i zahteva malo kuvanja, a zatim vreme za odmaranje kako bi se arome prožele. Mandarine se oljušte i potrebno je beličastu kožicu što više ukloniti kako ne bi dala gorčinu. Najbolje je koristiti sitnije mandarine.

Recept za ukusne kisele mandarine

Za teglu od jednog litra potrebno je:

600-800 g mandarina

1-2 lovorovog lista
3-4 čena belog luka
1 kašičica mlevenog bibera ili crnog bibera
1-2 kašičice mirođije
0,5 kašičice 70% esencije
1-2 kašičice slatke paprike
1,5 kašičice soli

Teglu preliti vrućom vodom i ostaviti da odstoji.

Ovako pripremljene mandarine predstavljaju pravo osveženje u hladnim mesecima i donose intenzivne, zimske arome.

Bonus video:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)