Najčešće se dime šaran, skobalj, deverika, pastrmka i šaran u filetima.
14:00 18 h 03.12.2025
Milica MaksimovićNema luksuza, nema komplikovanja, ali ima onaj starinski ukus koji odmah vrati u kuću naših baka.
04.12.2025. 07:23
Freepik.com
Kad počnu dani posta ili vam se samo jede nešto kašikom, toplo i jednostavno — posni pasulj sa krompirom je prvo jelo koje padne na pamet. Nema luksuza, nema komplikovanja, ali ima onaj starinski ukus koji odmah vrati u kuću naših baka. Jedno od onih jela što krčka polako, dok vi obavljate svoje, a onda miris preplavi kuću i svi znaju da je ručak skoro gotov.
Sastojci:
2 šolje kuvanog pasulja (tetovac, beli ili crveni — sve odgovara)
2 srednja krompira
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
So i biber po ukusu
Malo seckanog peršuna za kraj
Najčešće se dime šaran, skobalj, deverika, pastrmka i šaran u filetima.
14:00 18 h 03.12.2025
Milica Maksimović
BLIŽI SE NIKOLJDAN - KOJU RIBU SPREMITI Ovaj izbor nikad ne omane na trpezi! (PREDLOZI)
Mnoge domaćice već godinama imaju svoju „proverenu“ ribu za ovaj praznik.
17:00 15 h 03.12.2025
Milica MaksimovićPriprema:
U šerpi zagrejte malo vode i ubacite sitno seckan crni i beli luk. Dinstajte lagano, bez ulja, dok ne zamiriše i postane staklast — prava posna baza, jednostavna i dobra.
Dodajte kockice krompira, pa preko sipajte kuvani pasulj. Nalijte vodu samo toliko da sve ogrezne. Ostavite da vri 20–25 minuta na tihoj vatri. Začinite solju i biberom — neko voli pikantno, neko nežnije, sve po ukusu domaćina.
Kad krompir potpuno omekša, jelo je gotovo. Pospite peršunom i poslužite dok je vrelo. Uz domaći hleb i malo sezonske salate, ovo je ručak „za dušu”.
BONUS VIDEO:
BLIŽI SE NIKOLJDAN - KOJU RIBU SPREMITI Ovaj izbor nikad ne omane na trpezi! (PREDLOZI)
Mnoge domaćice već godinama imaju svoju „proverenu“ ribu za ovaj praznik.
17:00 15 h 03.12.2025
Milica Maksimović
NAJLEPŠI TOPLI NAPITCI Kako da napravite kafu sa šlagom, cimetom i pravu domaću toplu čokoladu
Dobra kafa sa šlagom, kafica posuta cimetom ili gusta topla čokolada mogu da pretvore i najhladniji dan u mali praznik.
16:00 16 h 03.12.2025
Milica Maksimović
Najčešće se dime šaran, skobalj, deverika, pastrmka i šaran u filetima.
14:00 18 h 03.12.2025
Milica Maksimović
KRALJICE SLAVSKOG STOLA Čokoladne kocke sa susamom, orasima i cimetom!
Ovo su kocke koje će Vam prve nestati sa slavskog tanjira!
13:10 19 h 03.12.2025
Jelena Petrović
PRELEPE PIVARICE Tajna posnih kiflica sa pivom i šerbetom - baš su lepe!
Kiflice su lagane i mirisne, a sve ostalo radi slatki aromatični šerbet.
10:50 1 d 02.12.2025
Jelena Petrović
Dženifer se pojavila u prefinjenom oversized braon odelu, sa dubokim V-izrezom.
08:32 10 min 04.12.2025
Milica Maksimović
SEDA KOSA POD KONTROLOM Ovo su načini da usporite pojavu sedih, prema stručnjacima!
Pre nego što pređemo na savete, važno je znati: genetika igra ulogu, ali navike i način života mnogo više utiču nego što mislimo.
08:15 27 min 04.12.2025
Milica Maksimović
U nastavku saznajte šta svaki znak očekuje tokom poslednjeg meseca 2025.
07:53 49 min 04.12.2025
Milica Maksimović
Njegova pravila danas inspirišu ljude širom sveta, jer se ne odnose samo na fizičko zdravlje.
07:39 1 h 04.12.2025
Milica Maksimović
VAVEDENJE PRESVETE BOGORODICE Jedan od najlepših praznika u godini - evo zašto ga zovu "usečni dan"!
Ovaj dan, poznat i kao Ženska Bogorodica i Sveta Prečista, slavi se vekovima i nosi duboku simboliku.
05:09 3 h 04.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar