BAKIN TRIK Pileće šnicle iz rerne bolje i zdravije od prženih, sto posto!

Ceo trik je u posebnoj, mirisnoj smesi u koju se umaču šnicle pre nego što odu u rernu.

Jelena Petrović

06.11.2025. 09:51

BAKIN TRIK Pileće šnicle iz rerne bolje i zdravije od prženih, sto posto!

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic

Zaboravite na prženje i gomilu ulja – hrskavost i sočnost ostaju! Danas spremamo piletinu na način koji će osvojiti i vas i vaše ukućane. Ceo trik je u posebnoj, mirisnoj smesi u koju se umaču šnicle pre nego što odu u rernu. Neću vam otkrivati šta sve ide unutra, ali vam garantujem – ovu piletinu ćete praviti iznova i iznova. Proverite zašto je ovo moj omiljeni način pripreme!

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic

SASTAV

Potrebno je:

½ kg pilećeg filea

2 jaja

2 kašike gustina

malo slatke mlevene paprike

½ kašike belog luka u prahu

1 ravna kašika začina po izboru

mleveni biber

30 ml ulja

PRIPREMA

Isecite pileći file na šnicle pa ga izlupajte. U posudu razbijte jaja, dodajte dve kašike gustina, 30 ml ulja, slatku mlevenu papriku, beli luk u prahu, začin i mleveni biber, pa sve dobro izmešajte da dobijete homogenu smesu. Pleh obložite pek papirom. Šnicle provlačite kroz smesu od jaja i ređajte ih u pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok lepo ne porumene, oko 35–40 minuta. Služite uz prilog po želji.

BONUS VIDEO:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)