DARKO LAZIĆ OVAKO SPREMA SVADBARSKI KUPUS Pevač otkriva sve cake!
05.11.2025. 16:00
Antonio Ahel/ATA Images
Darko Lazić neretko ističe da je veliki gurman, ali i da voli da provodi vreme u kuhinji. Kako kaže, kuvanje ga opušta, a naročito mu je zadovoljstvo da priprema domaća, tradicionalna jela.
Pevač je sada otkrio i recept za svoje omiljeno jelo – svadbarski kupus, koji sprema na klasičan, starinski način.
Pored turšije, ćufti, musake i pasulja, upravo je ovo specijalitet koji, kako kaže, najviše voli da pripremi.
Darko je podelio svoje sastojke i način pripreme, a njegov korak po korak izgleda ovako:
POTREBNI SASTOJCI:
2 glavice kiselog ili slatkog kupusa
Svinjski vrat (po želji)
Slanina (po želji)
Suva rebra (po želji)
2 glavice crnog luka
So
Biber u zrnu
Crvena mlevena paprika
Lovorov list
PRIPREMA:
1. Seckanje: Sitno iseckati luk, a svinjski vrat i slaninu iseći na kockice.
2. Prženje: U zemljanoj posudi zagrejati malo ulja, dodati slaninu i luk i pržiti dok luk ne postane staklast.
3. Dodavanje mesa: Ubaciti svinjski vrat i suva rebra, pa pržiti dok meso ne porumeni.
4. Kupus: Dodati iseckani kupus i sve dobro promešati.
5. Začinjavanje: Posoliti, pobiberiti, dodati crvenu papriku i lovorov list, pa ponovo promešati da se začini povežu.
6. Kuvanje: Poklopiti i kuvati na tihoj vatri, povremeno mešajući, dok kupus potpuno ne omekša i upije arome.
7. Serviranje: Jelo se servira toplo – najbolje uz domaći hleb.
Darkovi fanovi obožavaju što pored muzike otkriva i svoje kulinarske male tajne – a mnogi su ovaj recept već sačuvali i planiraju da ga isprobaju kod kuće.
BONUS VIDEO:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar