DARKO LAZIĆ OVAKO SPREMA SVADBARSKI KUPUS Pevač otkriva sve cake!

Marija Vukićević

05.11.2025. 16:00

DARKO LAZIĆ OVAKO SPREMA SVADBARSKI KUPUS Pevač otkriva sve cake!

Antonio Ahel/ATA Images

Darko Lazić neretko ističe da je veliki gurman, ali i da voli da provodi vreme u kuhinji. Kako kaže, kuvanje ga opušta, a naročito mu je zadovoljstvo da priprema domaća, tradicionalna jela.

Pevač je sada otkrio i recept za svoje omiljeno jelo – svadbarski kupus, koji sprema na klasičan, starinski način.

Pored turšije, ćufti, musake i pasulja, upravo je ovo specijalitet koji, kako kaže, najviše voli da pripremi.

Darko je podelio svoje sastojke i način pripreme, a njegov korak po korak izgleda ovako:

instagram printscreen/darkolazicofficial

POTREBNI SASTOJCI:

2 glavice kiselog ili slatkog kupusa

Svinjski vrat (po želji)

Slanina (po želji)

Suva rebra (po želji)

2 glavice crnog luka

So

Biber u zrnu

Crvena mlevena paprika

Lovorov list

PRIPREMA:

1. Seckanje: Sitno iseckati luk, a svinjski vrat i slaninu iseći na kockice.

2. Prženje: U zemljanoj posudi zagrejati malo ulja, dodati slaninu i luk i pržiti dok luk ne postane staklast.

instagram printscreen/darkolazicofficial

3. Dodavanje mesa: Ubaciti svinjski vrat i suva rebra, pa pržiti dok meso ne porumeni.

4. Kupus: Dodati iseckani kupus i sve dobro promešati.

5. Začinjavanje: Posoliti, pobiberiti, dodati crvenu papriku i lovorov list, pa ponovo promešati da se začini povežu.

6. Kuvanje: Poklopiti i kuvati na tihoj vatri, povremeno mešajući, dok kupus potpuno ne omekša i upije arome.

7. Serviranje: Jelo se servira toplo – najbolje uz domaći hleb.

Darkovi fanovi obožavaju što pored muzike otkriva i svoje kulinarske male tajne – a mnogi su ovaj recept već sačuvali i planiraju da ga isprobaju kod kuće.

BONUS VIDEO:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)