IZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 50 d 15.09.2025
Teodora Vojinović16.09.2025. 07:17
Shutterstock
Ako volite lagana, a ukusna jela sa primesama Mediterana, onda je barbunija pilaki pravi izbor za vaš sto. Ovaj tradicionalni turski specijalitet spaja jednostavne namirnice – pasulj, povrće i maslinovo ulje – u savršen sklad ukusa. Posebnu čar daje mu paradajz, koji se u ovom jelu pojavljuje kao neočekivan, ali osvežavajući sastojak.
Turci ga najčešće služe kao lagani ručak, deo meza ili prilog pečenom mesu i ribi. Ono što ga čini posebnim jeste činjenica da se jede na sobnoj temperaturi ili hladan, sa nekoliko kapi svežeg limunovog soka i posutim peršunom. Upravo ta kombinacija osvežava i čini ga pravim letnjim i jesenjim obrokom.
500 g šarenog pasulja
3 šargarepe
2 glavice crnog luka
1 zelena paprika
4 čena belog luka
paradajz, po ukusu
3 kašike maslinovog ulja
pola kašičice šećera
1 šolja tople vode
šaka svežeg peršuna
so i biber
svež limun
IZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 50 d 15.09.2025
Teodora Vojinović
PALAČINKE KOJE SE NE LEPE Tajna savršenog doručka na vašem stolu
16:00 51 d 15.09.2025
Teodora VojinovićPasulj potopite u vodi preko noći. Sutradan ga procedite i kuvajte dok ne omekša.
U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte iseckanu šargarepu i dinstajte nekoliko minuta.
Ubacite luk i papriku, pa krčkajte još pet minuta.
Dodajte paradajz, beli luk i šolju tople vode, začinite solju, biberom i prstohvatom šećera.
Kada proključa, ostavite da se kuva desetak minuta.
Na kraju dodajte skuvan pasulj, poklopite šerpu napola i ostavite da se lagano krčka oko pola sata.
Pospite peršunom i služite uz krišku limuna.
FINE STARINSKE BUHTLE SA PEKMEZOM OD ŠLJIVA Najbolje iz bakine kuhinje!
07:40 51 d 15.09.2025
Jelena Petrović
DOMAĆI SOK OD VIŠNJE Prirodno rešenje za visok krvni pritisak!
13:40 54 d 12.09.2025
Teodora Vojinović👉 Barbunija pilaki je savršen dokaz da jednostavna jela mogu da osvoje i izgledom i ukusom, a uz parče hleba postaje kompletan obrok koji ćete želeti da spremate više puta.
BONUS VIDEO:
DARKO LAZIĆ OVAKO SPREMA SVADBARSKI KUPUS Pevač otkriva sve cake!
16:00 1 h 05.11.2025
Marija Vukićević
KOLAČI ZA MITROVDAN Tri kremaste poslastice koje će zablistati na slavskom stolu
Donosimo tri proverena recepta koji ne traže mnogo truda, ali zato oduševljavaju izgledom i ukusom
11:30 5 h 05.11.2025
Milica Maksimović
REZANCA S MAKOM - PA KO IH NE VOLI Kako napraviti tradicionalne rezance na vojvođanski način
Naučite kako da ih napravite na brzo i jednostavno, koristeći omiljeni recept iz Banata.
10:00 7 h 05.11.2025
ČAROBNI BELI MOHITO Osvežavajući koktel za vašu prazničnu trpezu
18:00 23 h 04.11.2025
Teodora Vojinović
Dizajn svake mašine ima svoju logiku, a upravo od rasporeda posuđa zavisi koliko će ono biti čisto.
17:05 19 min 05.11.2025
Milica Maksimović
KAKO ZAŠTITITI BILJKE OD PRVIH MRAZEVA Da li ih uneti u kuću, pokriti ili ostaviti napolju?
Ako želite da vam biljke prežive zimu bez štete, sada je pravi trenutak da im pomognete da se prilagode hladnoći
16:11 1 h 05.11.2025
Milica MaksimovićDARKO LAZIĆ OVAKO SPREMA SVADBARSKI KUPUS Pevač otkriva sve cake!
16:00 1 h 05.11.2025
Marija Vukićević
ISKLJUČITE IH IZ STRUJE Ove uređaje uvek treba da izvadite iz utičnice kad ih ne koristite
Ako želite da smanjite račun i izbegnete nepotreban rizik, vredi znati koje aparate treba isključiti iz struje kad ih ne koristite
14:10 3 h 05.11.2025
Milica Maksimović
Kako se temperature spuštaju, ovi mali, uporni glodari traže zaklon i toplinu
13:10 4 h 05.11.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar