FINE STARINSKE BUHTLE SA PEKMEZOM OD ŠLJIVA Najbolje iz bakine kuhinje!
07:40 94 d 15.09.2025
Jelena Petrović15.09.2025. 19:00
Pexels.com
Bolonjeze sos sa testeninom jedno je od jela koje retko izostaje sa porodičnih stolova. I dok mnogi pripremaju brze verzije ovog jela, originalni bolonjez – poznat kao ragù alla Bolognese – traži strpljenje, ali nagrađuje bogatim, aromatičnim ukusom.
Ovaj sos potiče iz italijanske Bologne i vekovima se priprema po tradicionalnim receptima. Za razliku od varijanti koje se često prave van Italije, pravi bolonjez se kuva polako i na niskoj temperaturi. Glavni sastojci su mleveno meso, povrće, vino, mleko i malo paradajza. Tradicionalno se servira sa tagliatelle testeninom, a ne sa špagetama.
U širokom tiganju zagrejte ulje ili puter. Dodajte luk, šargarepu i celer i pržite na tihoj vatri dok povrće ne postane staklasto. Zatim dodajte pančetu i kratko je propržite da pusti aromu.
FINE STARINSKE BUHTLE SA PEKMEZOM OD ŠLJIVA Najbolje iz bakine kuhinje!
07:40 94 d 15.09.2025
Jelena Petrović
SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 104 d 05.09.2025
BellaDodajte mleveno meso i dinstajte dok ne promeni boju, a tečnost ne ispari. Ulijte belo vino i pustite da potpuno ispari. Zatim dodajte pelat, začinite solju i biberom i promešajte. Nakon nekoliko minuta, dodajte mleko i ščeptu muškatnog oraščića.
Smanjite temperaturu na najmanju i kuvajte najmanje 2 do 3 sata, povremeno mešajući i po potrebi dodajući malo vode ili bujona. Rezultat je bogat, kremast sos koji se savršeno slaže sa širokim testeninama i garantuje pravi italijanski doživljaj.
BONUS VIDEO:
PRAVO SLAVSKO ŽITO Tradicionalan recept sa blagom aromom vanile
08:39 5 h 18.12.2025
Milica Maksimović
OVAKVA POSNA GIBANICA SE PAMTI Jednostavna, a bogata kao slavska!
Idealna je i za brz ručak, i za večeru, ali i za slavsku ili prazničnu trpezu.
07:47 6 h 18.12.2025
Milica Maksimović
DOMAĆA BAKLAVA KOJA SE TOPI U USTIMA Recept koji uvek uspeva i traži se parče više!
Dobra vest je da baklava ne traži savršenstvo – traži strpljenje i prave mere.
19:00 18 h 17.12.2025
Milica Maksimović
KAKO DA RIBLJA ČORBA NE UKISNE Domaćinski saveti koji uvek pomažu
Dobra vest je da uz nekoliko jednostavnih pravila, riblja čorba može da ostane ukusna i sveža i sutradan, pa čak i duže.
14:30 23 h 17.12.2025
Milica Maksimović
NEMA BUŠENJA NI MAJSTORA Kako da napravite girlandu pomoću drške za zavese (DIY VIDEO IDEJA)
Elegantna girlanda iznad prolaza, uokvirenog zida ili police – dekoracija koja može da stoji tokom cele godine.
13:00 46 min 18.12.2025
Milica Maksimović
KAPUT I ŠAL KAO MODNI DUO Evo kako da ih stilizujete ove zime!
Donosimo vam savete kako da ih kombinujete tako da izgledate moderno, lepo i šik.
11:00 2 h 18.12.2025
Teodora Vojinović
MODA JE IZGUBILA VELIKOG MAJSTORA Preminuo Entoni Prajs u 80. godini
Iako njegovo ime nikada nije bilo masovno prepoznato van modnih krugova, njegov uticaj na stil, bio je neprocenljiv
10:34 3 h 18.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar