 
        FINE STARINSKE BUHTLE SA PEKMEZOM OD ŠLJIVA Najbolje iz bakine kuhinje!
07:40 46 d 15.09.2025
Jelena Petrović15.09.2025. 19:00
 
            Pexels.com
Bolonjeze sos sa testeninom jedno je od jela koje retko izostaje sa porodičnih stolova. I dok mnogi pripremaju brze verzije ovog jela, originalni bolonjez – poznat kao ragù alla Bolognese – traži strpljenje, ali nagrađuje bogatim, aromatičnim ukusom.
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                 
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                    
Ovaj sos potiče iz italijanske Bologne i vekovima se priprema po tradicionalnim receptima. Za razliku od varijanti koje se često prave van Italije, pravi bolonjez se kuva polako i na niskoj temperaturi. Glavni sastojci su mleveno meso, povrće, vino, mleko i malo paradajza. Tradicionalno se servira sa tagliatelle testeninom, a ne sa špagetama.
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                 
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                    
 
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                    U širokom tiganju zagrejte ulje ili puter. Dodajte luk, šargarepu i celer i pržite na tihoj vatri dok povrće ne postane staklasto. Zatim dodajte pančetu i kratko je propržite da pusti aromu.
 
        FINE STARINSKE BUHTLE SA PEKMEZOM OD ŠLJIVA Najbolje iz bakine kuhinje!
07:40 46 d 15.09.2025
Jelena Petrović 
        SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 56 d 05.09.2025
BellaDodajte mleveno meso i dinstajte dok ne promeni boju, a tečnost ne ispari. Ulijte belo vino i pustite da potpuno ispari. Zatim dodajte pelat, začinite solju i biberom i promešajte. Nakon nekoliko minuta, dodajte mleko i ščeptu muškatnog oraščića.
Smanjite temperaturu na najmanju i kuvajte najmanje 2 do 3 sata, povremeno mešajući i po potrebi dodajući malo vode ili bujona. Rezultat je bogat, kremast sos koji se savršeno slaže sa širokim testeninama i garantuje pravi italijanski doživljaj.
BONUS VIDEO:
 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 2 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
        NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO Mali trik domaćica koji pravi razliku u ukusu!
09:10 9 h 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 10 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
         
         
        NAJLEPŠI LJUDI SE RAĐAJU U OVOM JEDNOM ZNAKU Da li ste vi među njima?
17:45 53 min 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        KADA SE DUŠA UMORI, NI KIČMA VIŠE NE NOSI ČOVEKA Kako izgleda kad najjači popuste
Gde se odlože ta neisplakana jutra i neizgovorene psovke koje zadržiš u grlu da ne bi zvučao slab?
17:00 1 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        KAKO RAZGOVARATI SA DECOM O EMOCIJAMA I PRVIM ZALJUBLJIVANJIMA: Saveti psihoterapeutkinje
Ne postoji jedan razgovor. Sve počinje još u ranom detinjstvu, možda već oko četvrte godine.
16:24 2 h 31.10.2025
K1info 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 2 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar