
DOMAĆI SOK OD VIŠNJE Prirodno rešenje za visok krvni pritisak!
13:40 3 d 12.09.2025
Teodora Vojinović15.09.2025. 07:40
Jelena Petrović
Pripremite se za putovanje kroz vreme sa ovim predivnim, starinskim buhtlama, direktno iz bakine kuhinje! Meke kao duša, mirisne i punjene bogatim pekmezom od šljiva, ove buhtle su savršena poslastica koja će vas podsetiti na bezbrižne dane.
Priprema je jednostavna, a rezultat je apsolutno neodoljiv – vazdušasto testo koje se topi u ustima, sa slatkim iznenađenjem u svakom zalogaju. Idealne za popodnevnu kafu, doručak ili kao desert, ove buhtle će sigurno postati omiljene u vašem domu. Sladite se i uživajte u svakom zalogaju!
15 grama svežeg kvasca
400-450 grama brašna
200 ml mleka
Jedna kašičica šećera
Korica limuna
30 ml ulja
Malo soli
Jedno jaje
Za nadev:
150-200 grama pekmeza od šljiva
Najpre izmrvite kvasac u malo mlakog mleka i ostavite ga sa strane da zapeni. U većoj vangli izmutite jaje, pa mu dodajte narendanu koricu limuna, ulje i preostalo mleko. Postepeno ubacujte brašno i malo soli, pa sve zajedno zamesite dok ne dobijete mekše testo. Testo dobro obradite da bude penasto, a zatim ga ostavite da odmori i lepo poraste, dok se ne udvostruči.
Kada je testo naraslo, razvijte ga na pobrašnjenoj površini na debljinu od otprilike pola prsta. Isecite testo na veće kvadrate, pa u sredinu svakog kvadrata stavite po jednu kašičicu pekmeza od šljiva. Pažljivo savijte testo sa svih strana kako biste potpuno prekrili pekmez i oblikovali lepu, okruglu buhtlu.
DOMAĆI SOK OD VIŠNJE Prirodno rešenje za visok krvni pritisak!
13:40 3 d 12.09.2025
Teodora VojinovićKOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Kokos i krem, to je prava kombinacija!
12:44 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićOblikovane buhtle ređajte u podmazan pleh, ostavljajući malo razmaka između njih, pa ih pokrijte i ostavite da još jednom nadođu, dok se ponovo ne udvostruče.Buhtle pecite prvo na 200 stepeni Celzijusa, a zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni Celzijusa i pecite ih oko 45 minuta, ili dok ne dobiju predivnu zlatno-braon boju.
Kada su pečene, izvadite ih iz rerne, pustite da se malo prohlade, pa ih obilno pospite šećerom u prahu. Sada je vreme da se sladite ovim divnim, mirisnim buhtlama!
BONUS VIDEO:
PALAČINKE KOJE SE NE LEPE Tajna savršenog doručka na vašem stolu
16:00 20 min 15.09.2025
Teodora VojinovićKOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Kokos i krem, to je prava kombinacija!
12:44 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićSočan, gust i prepun ukusa, savršen je za doručak, užinu ili bilo koji obrok.
07:37 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićTRI SLATKE IDEJE ZA SEPTEMBAR Džemovi koje vredi probati!
13:10 4 d 11.09.2025
Teodora VojinovićPALAČINKE KOJE SE NE LEPE Tajna savršenog doručka na vašem stolu
16:00 20 min 15.09.2025
Teodora VojinovićMED ILI JAVOROV SIRUP Koji zaslađivač je bolji izbor?
15:00 1 h 15.09.2025
Milica MaksimovićVlasnici pasa ponekad mogu primetiti da je njihov ljubimac iznenada postao povučen u sebe ili razdražljiv.
13:02 3 h 15.09.2025
Aleksandar BečićMajka Jelena je Srpkinja iz Splita, otac Bojan iz Leskovca, dok je Iva Jović rođena u Kaliforniji. Svako leto provodi u Srbiji kod rodbine
11:37 4 h 15.09.2025
Aleksandar Bečić
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar