DOMAĆI SOK OD VIŠNJE Prirodno rešenje za visok krvni pritisak!
13:40 95 d 12.09.2025
Teodora Vojinović15.09.2025. 07:40
Jelena Petrović
Pripremite se za putovanje kroz vreme sa ovim predivnim, starinskim buhtlama, direktno iz bakine kuhinje! Meke kao duša, mirisne i punjene bogatim pekmezom od šljiva, ove buhtle su savršena poslastica koja će vas podsetiti na bezbrižne dane.
Priprema je jednostavna, a rezultat je apsolutno neodoljiv – vazdušasto testo koje se topi u ustima, sa slatkim iznenađenjem u svakom zalogaju. Idealne za popodnevnu kafu, doručak ili kao desert, ove buhtle će sigurno postati omiljene u vašem domu. Sladite se i uživajte u svakom zalogaju!
15 grama svežeg kvasca
400-450 grama brašna
200 ml mleka
Jedna kašičica šećera
Korica limuna
30 ml ulja
Malo soli
Jedno jaje
Za nadev:
150-200 grama pekmeza od šljiva
Najpre izmrvite kvasac u malo mlakog mleka i ostavite ga sa strane da zapeni. U većoj vangli izmutite jaje, pa mu dodajte narendanu koricu limuna, ulje i preostalo mleko. Postepeno ubacujte brašno i malo soli, pa sve zajedno zamesite dok ne dobijete mekše testo. Testo dobro obradite da bude penasto, a zatim ga ostavite da odmori i lepo poraste, dok se ne udvostruči.
Kada je testo naraslo, razvijte ga na pobrašnjenoj površini na debljinu od otprilike pola prsta. Isecite testo na veće kvadrate, pa u sredinu svakog kvadrata stavite po jednu kašičicu pekmeza od šljiva. Pažljivo savijte testo sa svih strana kako biste potpuno prekrili pekmez i oblikovali lepu, okruglu buhtlu.
DOMAĆI SOK OD VIŠNJE Prirodno rešenje za visok krvni pritisak!
13:40 95 d 12.09.2025
Teodora Vojinović
KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Kokos i krem, to je prava kombinacija!
12:44 95 d 12.09.2025
Jelena PetrovićOblikovane buhtle ređajte u podmazan pleh, ostavljajući malo razmaka između njih, pa ih pokrijte i ostavite da još jednom nadođu, dok se ponovo ne udvostruče.Buhtle pecite prvo na 200 stepeni Celzijusa, a zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni Celzijusa i pecite ih oko 45 minuta, ili dok ne dobiju predivnu zlatno-braon boju.
Kada su pečene, izvadite ih iz rerne, pustite da se malo prohlade, pa ih obilno pospite šećerom u prahu. Sada je vreme da se sladite ovim divnim, mirisnim buhtlama!
BONUS VIDEO:
RECEPTI NA KOJIMA SMO ODRASTALI 10 posnih jela na vodi koja vraćaju uspomene
Donosimo vam 10 posnih jela na vodi – bez mesa, bez zaprški na ulju, ali puna ukusa i uspomena.
07:14 2 h 17.12.2025
Milica Maksimović
EVO KOJU ČORBU JE TESLA JEO GOTOVO SVAKI DAN Smatrao ju je eliksirom zdravlja!
Danas se ova čorba često opisuje kao pravi prirodni eliksir zdravlja.
17:11 16 h 16.12.2025
Teodora Vojinović
PASTRMKA KAKVU DOMAĆICE NAJVIŠE VOLE Laka priprema, bogata marinada i ukus za svaku slavsku trpezu
Ovo je recept koji domaćice rado čuvaju – jer uvek uspe.
14:10 19 h 16.12.2025
Milica Maksimović
ŠARAN IZ RERNE U PROJINOM BRAŠNU Kako ga spremiti za slavu, po starinski, da korica hrska!
Šaran je riba koja traži malo pažnje, ali kad se lepo spremi, zna da vrati višestruko.
09:29 1 d 16.12.2025
Milica Maksimović
UBLAŽITE MIGRENU OČAS POSLA Jednostavni trik koji često pomaže (VIDEO)
09:45 2 min 17.12.2025
Milica Maksimović
KAKO SE SADI BOŽIĆNA PŠENICA Običaj koji miriše na dom i praznike (VIDEO - KORAK PO KORAK)
Kod nas se pšenica sadi petnaest do dvadeset dana pre Božića, najčešće na Svetog Varvaru ili nekoliko dana posle.
09:14 33 min 17.12.2025
Milica Maksimović
Pod uticajem Venere, svoje vladajuće planete, Bik u 2026. želi više mira, manje drame i jasnije granice.
08:34 1 h 17.12.2025
Milica Maksimović
DA LI JE MASLINOVO ULJE DOBRO ZA KOŽU? Evo šta kažu dermatolozi
Dermatolozi kažu: odgovor nije jednostavan i zavisi od tipa kože i načina upotrebe.
08:19 1 h 17.12.2025
Milica Maksimović
BEZ OVIH UKRASA NEMA PRAZNIČNE ČAROLIJE Deda Mrazovi i vilenjaci osvojili domove (CENE I GDE KUPITI)
Osim jelke i lampica, sve veću pažnju privlače dekorativni Deda Mrazovi i vilenjaci.
07:37 2 h 17.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar