FINE STARINSKE BUHTLE SA PEKMEZOM OD ŠLJIVA Najbolje iz bakine kuhinje!
07:40 92 d 15.09.2025
Jelena Petrović15.09.2025. 16:00
Shutterstock
Tanke, mekane i elastične palačinke pravi su klasik – podjednako dobar izbor za doručak, užinu ili dezert. Njihova prednost je što se mogu puniti i slatkim i slanim nadevima, a uz jedan jednostavan trik nikada se neće lepiti za tiganj.
U većoj posudi umutite jaja sa prstohvatom soli. Dodajte mleko i mineralnu vodu, a zatim postepeno umešajte brašno – najbolje ručnom žicom, kako biste izbegli grudvice. Na kraju dodajte i kašiku ulja.
Testo treba da bude retko, ali ne kao voda – gustine otprilike kao slatka pavlaka. Ako deluje pregusto, slobodno dodajte još malo mineralne vode. Ostavite da odstoji 15–30 minuta, jer tada gluten popušta i palačinke postaju elastičnije.
FINE STARINSKE BUHTLE SA PEKMEZOM OD ŠLJIVA Najbolje iz bakine kuhinje!
07:40 92 d 15.09.2025
Jelena Petrović
DOMAĆI SOK OD VIŠNJE Prirodno rešenje za visok krvni pritisak!
13:40 95 d 12.09.2025
Teodora VojinovićTiganj dobro zagrejte pre pečenja. Zatim ga pred svaku palačinku premažite papirom umočenim u kap-dve ulja. Na taj način stvara se tanak sloj masnoće koji sprečava lepljenje, a da palačinke ne postanu masne.
Kutlačom sipajte smesu u sredinu tiganja i brzo je razlijte kružnim pokretom. Palačinka se peče oko minut sa jedne strane, dok ivice ne počnu da se odvajaju, a zatim se pažljivo prevrne i zapeče još kratko.
Gotove palačinke ređajte na tanjir, a da bi ostale tople i meke, pokrijte ih aluminijumskom folijom.Poslužite ih odmah – sa džemom, kremom, sirom, šunkom ili onako kako vaša kuća najviše voli.
BONUS VIDEO:
EVO KOJU ČORBU JE TESLA JEO GOTOVO SVAKI DAN Smatrao ju je eliksirom zdravlja!
Danas se ova čorba često opisuje kao pravi prirodni eliksir zdravlja.
17:11 4 h 16.12.2025
Teodora Vojinović
PASTRMKA KAKVU DOMAĆICE NAJVIŠE VOLE Laka priprema, bogata marinada i ukus za svaku slavsku trpezu
Ovo je recept koji domaćice rado čuvaju – jer uvek uspe.
14:10 7 h 16.12.2025
Milica Maksimović
ŠARAN IZ RERNE U PROJINOM BRAŠNU Kako ga spremiti za slavu, po starinski, da korica hrska!
Šaran je riba koja traži malo pažnje, ali kad se lepo spremi, zna da vrati višestruko.
09:29 12 h 16.12.2025
Milica Maksimović
Odgovor, po narodnom verovanju, uvek zavisi od sitnica.
19:10 2 h 16.12.2025
Milica Maksimović
CRNE HALJINE KOJE NIKAD NE IZDAJU Modeli u kojima ćete biti glavna zvezda svake zabave!
Odgovor je jednostavan i provereno tačan – mala crna haljina.
18:10 3 h 16.12.2025
Milica Maksimović
EVO KOJU ČORBU JE TESLA JEO GOTOVO SVAKI DAN Smatrao ju je eliksirom zdravlja!
Danas se ova čorba često opisuje kao pravi prirodni eliksir zdravlja.
17:11 4 h 16.12.2025
Teodora Vojinović
VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA OVNA 2026: Godina u kojoj se lome stare priče i počinje novo poglavlje
Ovo je godina u kojoj Ovan prestaje da se dokazuje drugima i konačno počinje da živi po sopstvenim pravilima.
15:30 6 h 16.12.2025
Milica Maksimović
4 RAZLOGA ZAŠTO KUĆA IMA USTAJALI MIRIS Kako da se rešite onog „podrumskog” mirisa jednom zauvek
Stručnjaci za čišćenje upozoravaju da ustajali mirisi nisu samo estetski problem, već mogu uticati i na zdravlje.
15:10 6 h 16.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar