 
        SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 56 d 05.09.2025
BellaČorba koja će oduševiti vaše ukućane i goste
08.09.2025. 11:38
 
            Freepik.com
Kafanska čorba je savršen izbor za obrok koji greje dušu i miriše na tradiciju. Ova bogata i kremasta čorba, omiljena u kafanama širom Srbije, lako se može pripremiti i kod kuće. U nastavku donosimo recept za domaću kafansku čorbu koja će oduševiti vaše ukućane i goste.
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                 Freepik.com
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                
                
                
                                                 
                
                
                
                                                
Sastojci:
500 g mesa (pileće, juneće ili svinjsko, po izboru)
                
                
                                    
                                    
                                                1 glavica crnog luka
                
                
                
                                                2 šargarepe
                
                
                
                                                1 manji celer
                
                
                
                                                2 krompira
                
                
                
                                                1 kašika brašna
                
                
                
                                                1 kašika masti ili ulja
                
                
                
                                                200 ml pavlake za kuvanje
                
                
                
                                                1 jaje
                
                
                
                                                So i biber po ukusu
                
                
                
                                                1 kašičica aleve paprike
                
                
                
                                                Peršunov list za dekoraciju
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                        
 
        SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 56 d 05.09.2025
Bella 
        TAJNA SAVRŠENO PRŽENIH JAJA Evo zašto treba da ih spremate ovako, a ne na ulju
Ako želite da doručak bude ukusan kao iz najboljeg restorana, saznajte kako da ga spremite.
08:19 57 d 04.09.2025
K1infoPriprema:
1. Priprema mesa i povrća
                
                
                                    
                                            
                                            
2. Dinstanje povrća
                
                
                                    
                                    
                                                Na zagrejanoj masti ili ulju propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu, celer i krompir, pa sve dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                
3. Pravljenje zaprške
                
                
                                    
                                    
                                                Dodajte kašiku brašna i promešajte dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Zatim dodajte alevu papriku, promešajte i sipajte kutlaču supe u zapršku. Dobro sjedinite kako biste izbegli grudvice.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                
4. Kombinovanje sastojaka
                
                
                                    
                                            
                                            
5. Završni dodaci
                
                
                                    
                                    
                                                U manjoj činiji pomešajte pavlaku za kuvanje i jedno jaje. Polako sipajte ovu smesu u čorbu uz neprestano mešanje. Pustite da se čorba krčka još nekoliko minuta, ali pazite da ne provri.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                
6. Posluživanje Pixabay.com
                
                
                                    
                                            
                                            
                
                
                                    
                                    
                                                Pre posluživanja, čorbu pospite sitno seckanim peršunom. Poslužite je toplo, uz domaći hleb ili lepinje.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                 
                
                
                
                                                
Saveti:
Za bogatiji ukus, dodajte i komadiće dimljenog mesa ili kobasice.
                
                
                                    
                                    
                                                Ako volite pikantnije, ubacite malo ljute paprike ili čili pahuljica.
                
                
                
                                                Čorbu možete zgusnuti dodatkom više brašna u zapršku, ako želite gušću konzistenciju.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                
Zaključak:
                
                
                                    
                                            
                                            
Prijatno!
BONUS VIDEO:
 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 2 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
        NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO Mali trik domaćica koji pravi razliku u ukusu!
09:10 8 h 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 10 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
         
        NAJLEPŠI LJUDI SE RAĐAJU U OVOM JEDNOM ZNAKU Da li ste vi među njima?
17:45 20 min 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        KADA SE DUŠA UMORI, NI KIČMA VIŠE NE NOSI ČOVEKA Kako izgleda kad najjači popuste
Gde se odlože ta neisplakana jutra i neizgovorene psovke koje zadržiš u grlu da ne bi zvučao slab?
17:00 1 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        KAKO RAZGOVARATI SA DECOM O EMOCIJAMA I PRVIM ZALJUBLJIVANJIMA: Saveti psihoterapeutkinje
Ne postoji jedan razgovor. Sve počinje još u ranom detinjstvu, možda već oko četvrte godine.
16:24 1 h 31.10.2025
K1info 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 2 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
        
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar