
SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 10 d 05.09.2025
BellaČorba koja će oduševiti vaše ukućane i goste
08.09.2025. 11:38
Freepik.com
Kafanska čorba je savršen izbor za obrok koji greje dušu i miriše na tradiciju. Ova bogata i kremasta čorba, omiljena u kafanama širom Srbije, lako se može pripremiti i kod kuće. U nastavku donosimo recept za domaću kafansku čorbu koja će oduševiti vaše ukućane i goste.
Freepik.com
Sastojci:
500 g mesa (pileće, juneće ili svinjsko, po izboru)
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 manji celer
2 krompira
1 kašika brašna
1 kašika masti ili ulja
200 ml pavlake za kuvanje
1 jaje
So i biber po ukusu
1 kašičica aleve paprike
Peršunov list za dekoraciju
SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 10 d 05.09.2025
BellaTAJNA SAVRŠENO PRŽENIH JAJA Evo zašto treba da ih spremate ovako, a ne na ulju
Ako želite da doručak bude ukusan kao iz najboljeg restorana, saznajte kako da ga spremite.
08:19 11 d 04.09.2025
K1infoPriprema:
1. Priprema mesa i povrća
Meso isecite na sitnije komade i stavite u lonac s vodom (oko 1,5 l). Dodajte so i kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša. U međuvremenu, sitno iseckajte luk, šargarepu, celer i krompir.
2. Dinstanje povrća
Na zagrejanoj masti ili ulju propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu, celer i krompir, pa sve dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
3. Pravljenje zaprške
Dodajte kašiku brašna i promešajte dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Zatim dodajte alevu papriku, promešajte i sipajte kutlaču supe u zapršku. Dobro sjedinite kako biste izbegli grudvice.
4. Kombinovanje sastojaka
Povrće sa zaprškom sipajte u lonac s mesom i ostatkom supe. Kuvajte na tihoj vatri još 20-ak minuta dok se svi ukusi ne sjedine.
5. Završni dodaci
U manjoj činiji pomešajte pavlaku za kuvanje i jedno jaje. Polako sipajte ovu smesu u čorbu uz neprestano mešanje. Pustite da se čorba krčka još nekoliko minuta, ali pazite da ne provri.
6. Posluživanje Pixabay.com
Pre posluživanja, čorbu pospite sitno seckanim peršunom. Poslužite je toplo, uz domaći hleb ili lepinje.
Saveti:
Za bogatiji ukus, dodajte i komadiće dimljenog mesa ili kobasice.
Ako volite pikantnije, ubacite malo ljute paprike ili čili pahuljica.
Čorbu možete zgusnuti dodatkom više brašna u zapršku, ako želite gušću konzistenciju.
Zaključak:
Domaća kafanska čorba je jednostavna za pripremu, a njen bogat ukus i aroma učiniće da se osećate kao u pravoj starinskoj kafani.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
IZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 6 h 15.09.2025
Teodora VojinovićPALAČINKE KOJE SE NE LEPE Tajna savršenog doručka na vašem stolu
16:00 9 h 15.09.2025
Teodora VojinovićFINE STARINSKE BUHTLE SA PEKMEZOM OD ŠLJIVA Najbolje iz bakine kuhinje!
07:40 17 h 15.09.2025
Jelena PetrovićKOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Kokos i krem, to je prava kombinacija!
12:44 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićSočan, gust i prepun ukusa, savršen je za doručak, užinu ili bilo koji obrok.
07:37 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićTRI SLATKE IDEJE ZA SEPTEMBAR Džemovi koje vredi probati!
13:10 4 d 11.09.2025
Teodora VojinovićSVETI JOANIKIJE Prvi srpski patrijarh i stub crkve našeg naroda!
00:10 1 h 16.09.2025
Milica MaksimovićIZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 6 h 15.09.2025
Teodora Vojinović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar