KRALJICA POSNE TRPEZE: PROJA KOJU PRAVIM GODINAMA! Siguran uspeh koji ne možete promašiti
Odlična je uz turšiju ili kao zamena za hleb.
15.12.2025. 10:50
Jelena Petrović
Ovaj recept za posnu projicu je savršeno rešenje kada želite brz, zasitan, a istovremeno izuzetno ukusan zalogaj. Sa idealnim odnosom kukuruznog i hlebnog brašna (3:1), ova projica ostaje mekana iznutra i
blago hrskava spolja, a priprema je tako jednostavna da je gotova za tili čas. Odlična je uz turšiju, kiselo mleko, ili kao zamena za hleb.
Sastojci: 3 čaše kukuruznog brašna, / čaše (od 200 g)/, hlebno brašno, 1 čaša (od 200 g), ulje, 50-100 ml (po želji), kisela voda, 2,5 čaše, prašak za pecivo, 1, soli, po ukusu, semenke po želji (susam, bundeva, suncokret), opciono
Priprema: Pomešati sve suve sastojke: kukuruzno brašno, hlebno brašno, prašak za pecivo i so. Zatim postepeno dodavati ulje i kiselu vodu, mešajući sve dok se ne dobije homogena smesa. Paziti da smesa ne bude previše retka. Po želji, možete dodati i semenke u smesu ili ih posuti odozgo.
PODVARAK KAKAV SE NE PAMTI Dodajte ovaj sastojak i ceo komšiluk će zamirisati
Podvarak je klasik zime.
07:57 5 h 15.12.2025
Milica MaksimovićKako se prave POSNE PROJARICE, POGLEDAJTE OVDE:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar