POSNI HIT! Krompir koji je slađi i hrskaviji od pomfrita!

Ovaj krompir je fenomenalan sam po sebi.

Jelena Petrović

01.12.2025. 11:15

POSNI HIT! Krompir koji je slađi i hrskaviji od pomfrita!

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic

Spremni za krompir koji je toliko hrskav i ukusan da ćete zaboraviti sve druge recepte? Imamo tajnu savršene korice koja se dobija jedinstvenim, brzim postupkom začinjavanja. Ovaj krompir je fenomenalan sam po sebi, pa Vam hleb uz njega neće ni trebati! Pripremite obaveznu paradajz čorbicu i zelenu salatu i uživajte u najhrskavijem jelu na celom internetu!

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic

Sastav:

600 grama krompira (isečenog na kriške), jedna kašičica slatke paprike, dve kašičice belog luka u granulama, mleveni biber po želji, tri pune kašike prezli, ulje, suvi začin, tucana paprika (ako nema male dece).

Priprema: Krompir iseći na kriške. Dodati suvi začin, mlevenu papriku, beli luk u granulama, prezle i ulje. Ako nemate malu decu, dodajte i tucanu papriku. Sve sastojke sipati u veću kesu. Jednom rukom zadržati jedan kraj, a drugom okretati i protresti kesu da krompir ravnomerno poprimi sve začine.

Veći pleh od rerne pokriti pek papirom. Rasporediti krompir lepo, ne jedno preko drugoga, već svaki komad posebno. Peći na 210 stepeni C oko 45-50 minuta. Paziti da prezle ne izgore u zavisnosti od Vaše rerne. Servirati obavezno uz paradajz čorbicu i zelenu salatu. Uživanje je zagarantovano!

Kako da spremite ovaj divni krompir, POGLEDAJTE OVDE:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)