OVO JE NAJLEPŠI I NAJFINIJI KOLAČ koji sam ikada probala: Što je najvažnije – jeftin je!

Recept je brz, jednostavan, a rezultat je takav da ćete odmah praviti duplu meru.

Jelena Petrović

20.11.2025. 17:10

OVO JE NAJLEPŠI I NAJFINIJI KOLAČ koji sam ikada probala: Što je najvažnije – jeftin je!

Jelena Petrović

Ovo je najlepši i najfiniji kolač koji sam ikada probala, a što je najvažnije – jeftin je! Dokaz da za carski ukus ne treba pun novčanik! Pripremite se za čokoladnu čaroliju koja se topi u ustima kao najfiniji koh! Ne verujete? Kad ga probate, shvatićete zašto kažem da je ovo poslastica koju mogu da jedu i carevi! Toliko je sočan i lep, da nećete imati reči! Recept je brz, jednostavan, a rezultat je takav da ćete odmah praviti duplu meru! Obavezno pogledajte video i pripremite se za novu omiljenu poslasticu!

Jelena Petrović
 
Potrebno je:
3 jaja
100 gr šećera
30 ml ulja
šolja od 100 gr puna brašna
1 puna kašika griza
1 prašak za pecivo

Još treba:
400 ml mleka
2 kašike
šećera
50 gr čokolade
kockica maslaca
1 puna kašika kakaa malo ruma po želji

Priprema: Umutiti jaja sa šećeroim, dodati brašno  i griza sa praškom za pecivo. Ulje. Sve izjednačiti. Dodati mleko  pa dobro polako promešati. Sipati u obložen pleh dužine 30 x 25 cm  ili sl. Rasporediti. Peći 30 minuta na 200 stepeni C. Dok se kolač peče provreti mleko, u šerpici, dodati šećer po želji dodati razmućen kakao sa mlakim mlekom i čokoladi. Dodati i maslac pa sve kuvati 5-6 minuta. Pečen kolač iseći na kocke i preliti. Vruć kolač sa prohladjenom čokoladom. Kolač brzo upije i tako je sočan i lep da ja nemam reči.

Topi se kako najfiniji koh. Tako dobar jeftin za sve sa plićom džepom evo poslastice koju mogu i carevi da jedu. Biće vam malo jedna tepsija pravite odmah duplu meru.

Kako se sprema kolač pogledajte ovde:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)