TAJNA DOMAĆE KAVURME Starinski recept koji se pravi samo u vreme svinjokolja
Kavurma nije obična hrana – to je tradicija, uspomena i dokaz da se u našoj kuhinji ništa ne baca.
13:00 7 h 20.11.2025
Milica Maksimović20.11.2025. 18:00
Freepik.com
Grčke lepinje, koje mnogi nazivaju i brzinskim hlebom, postale su hit doručak u domaćim kuhinjama – i to s razlogom. Za svako jelo koje volite, od namaza do sendviča, prave su jer se spremaju vrlo brzo, a ukusom i teksturom osvajaju na prvi zalogaj.
Za pripremu vam ne treba mnogo sastojaka, a proces je jednostavan i brz. Po receptu, osnovne komponente su grčki jogurt, brašno, puter i maslinovo ulje, uz dodatak soli i praška za pecivo. Sastojci su uobičajeni i lako dostupni, što ovaj doručak čini vrlo ekonomičnim.
TAJNA DOMAĆE KAVURME Starinski recept koji se pravi samo u vreme svinjokolja
Kavurma nije obična hrana – to je tradicija, uspomena i dokaz da se u našoj kuhinji ništa ne baca.
13:00 7 h 20.11.2025
Milica Maksimović
ZIMSKA TRADICIJA SRBA Šta se radi sa svakim delom svinje i kako nastaju najtraženije prerađevine
Nije to samo posao, nego običaj koji okuplja familiju, komšije i prijatelje.
09:08 11 h 20.11.2025
Milica MaksimovićGrčke lepinje su jednostavan, ukusan i praktičan izbor za doručak — a priprema je toliko laka da ih možete napraviti čak i kada žurite. Uz malo truda i osnovne sastojke koji se gotovo uvek nalaze u kuhinji, dobićete zlatno-pečene, mekane lepinje koje idu uz apsolutno sve.
BONUS VIDEO:
OVO JE NAJLEPŠI I NAJFINIJI KOLAČ koji sam ikada probala: Što je najvažnije – jeftin je!
Recept je brz, jednostavan, a rezultat je takav da ćete odmah praviti duplu meru.
17:10 3 h 20.11.2025
Jelena Petrović
KAKO DA GORKA BUNDEVA POSTANE SLATKA Tajne koje domaćice čuvaju godinama
Prvo pravilo je da se gorka bundeva nikada ne peče sama.
15:10 5 h 20.11.2025
Milica Maksimović
TAJNA DOMAĆE KAVURME Starinski recept koji se pravi samo u vreme svinjokolja
Kavurma nije obična hrana – to je tradicija, uspomena i dokaz da se u našoj kuhinji ništa ne baca.
13:00 7 h 20.11.2025
Milica Maksimović
ZIMSKA TRADICIJA SRBA Šta se radi sa svakim delom svinje i kako nastaju najtraženije prerađevine
Nije to samo posao, nego običaj koji okuplja familiju, komšije i prijatelje.
09:08 11 h 20.11.2025
Milica Maksimović
Rezultat je iznenadio mnoge gledaoce, ali i potvrdio ono što majstori kuhinje govore odavno.
08:17 11 h 20.11.2025
Milica Maksimović
NAJTRAŽENIJA TORTA ZA ARANĐELOVDAN Toliko sočna da nestaje za tren!
Toliko je dobra da gosti ni ne primete da u njoj nema mlečnih proizvoda.
17:10 1 d 19.11.2025
Milica Maksimović
OVO JE NAJLEPŠI I NAJFINIJI KOLAČ koji sam ikada probala: Što je najvažnije – jeftin je!
Recept je brz, jednostavan, a rezultat je takav da ćete odmah praviti duplu meru.
17:10 3 h 20.11.2025
Jelena Petrović
KAKO DA GORKA BUNDEVA POSTANE SLATKA Tajne koje domaćice čuvaju godinama
Prvo pravilo je da se gorka bundeva nikada ne peče sama.
15:10 5 h 20.11.2025
Milica Maksimović
KOJE SE CVEĆE NOSI NA ARANĐELOVDAN Tradicija, simbolika i šta poručujete izborom buketa
Na ovaj dan se u domove i crkve tradicionalno nosi cveće koje simbolizuje čistotu, duhovnu snagu i svetlost.
14:04 6 h 20.11.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar