KAKO JE ANICA NAPRAVILA KIKIRIKI NAMAZ Jedan recept u više varijanti koji svi obožavaju (FOTO)
01.11.2025. 09:00
K1info/Anica Ninković
Da li i vi u svom domu imate omiljeno jelo koje možete da spremate i jedete uvek, bez obzira na priliku i godišnje doba? Kod mene je to definitivno kikiriki namaz!
Iskreno, nisam sigurna da li je to namaz ili salata, jer je toliko bogato sastojcima da bi moglo da prođe i kao jedno i kao drugo. Ali pošto se savršeno maže na hleb, krekere, bruskete, tost, tortilje i sendviče, mi smo ga prozvali kikiriki namaz.
Naravno, može se jesti i kao prilog, pa čak i sam bez hleba, jer dugo drži sitim.
Kako je sada vreme slava, možete ga napraviti i iznenaditi svoje goste.
Recept za kikiriki namaz
Sastojci:
Jedne pileće grudi, pavlaka, majonez, 200 grama prženog slanog kikirikija, 100 grama susama, konzerva kukuruza šećerca
Priprema:
Pileće grudi obarite i izblendirajte. Kikiriki takođe sameljite, pa onda pomešajte sve ostale sastojke i dobro izmešajte. Pavlaku i majonez dodajete po ukusu i taman toliko da namaz postane kremast i sočan.
Namaz ohladite i poslužite.
Ovaj namaz-salata je idealna kombinacija uz pohovano meso, sjajno se slaže uz roštilj, ali najbolje od svega je što se može praviti i u više kombinacija.
JEDAN NAMAZ U VIŠE VARIJANTI
Kao što sam rekla, ovaj namaz je apsolutni hit u mojoj kući, pa sam ga pravila u više verzija. Znate kako je to, kada želite svima da ugodite, jedni poste, drugi su vegeterijanci i vegani. Uspela sam da ovaj namaz prilagodim svima.
POSNA VARIJANTA: Kikiriki i tunjevina
Ova verzija je fantastična i zasitna, a niko ne primeti da je posna - te je idealna za posne slave.
Izbacite piletinu, klasični majonez i sir. Umesto toga dodajte jednu veliku konzervu tunjevine, kisele krastavčiće i posni majonez. Ja ulje tunjevine ne cedim, a riba daje strukturu sličnu piletini, pa namaz ostaje bogat.
VEGETARIJANSKA VARIJANTA Puno ukusa, bez mesa i ribe
U ovoj kombinaciji možete koristiti majonez i pavlaku, važno je samo da izbacite meso. I pored toga, ukus namaza je fantastičan.
VEGANSKA VARIJANTA
Kako vegani ne konzumiraju mlečne proizvode i jaja - umesto toga možete dodati posni majonez i humus namaz koji će dati kremastu teksturu. Verujte, ukus je i u ovoj kombinaciji fantastičan.
Probajte - oduševićete se!
KAKO JE ANICA NAPRAVILA KUKURUZ SALATU SA SUSAMOM!
KAKO JE ANICA NAPRAVILA AJVAR!
KAKO JE ANICA NAPRAVILA ŠARENI SLANI ROLAT!
Bonus video:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar