POHOVANA PILETINA Recept koji vraća miris domaće kuhinje

Teodora Vojinović

30.10.2025. 07:11

POHOVANA PILETINA Recept koji vraća miris domaće kuhinje

Shutterstock

Kada poželite ukusan i sočan obrok koji podseća na bakinu kuhinju, pohovana piletina je uvek pravi izbor. Ovaj recept je jednostavan, a rezultat će obradovati i one koji vole hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost.

Freepik.com

Sastojci koji vam trebaju

  • 4 komada pilećih fileta ili bataka po izboru
  • 2 jaja
  • 100 ml mleka
  • 150 g brašna
  • 200 g prezli
  • So i biber po ukusu
  • Ulje za prženje

Priprema korak po korak

  1. Piletinu operite, osušite i posolite, pobiberite sa obe strane.
  2. U jednoj činiji umutite jaja sa mlekom. U drugu stavite brašno, a u treću prezle.
  3. Svaki komad piletine prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle, tako da svaki komad bude lepo obložen.
  4. U tiganj sipajte dovoljno ulja da komadi piletine mogu da plivaju dok se prže. Zagrejte ulje i pažljivo stavite komade piletine.
  5. Pržite sa svake strane dok ne dobiju zlatno‑smeđu, hrskavu koricu i dok unutrašnjost nije potpuno pečena, oko 5‑7 minuta po strani, zavisno od debljine.

Serviranje i saveti

Pohovanu piletinu poslužite odmah, uz prilog po želji — krompir pire, sveža salata ili kiseli krastavčići. Za dodatni domaćinski šmek, možete dodati malo peršuna u prezle ili začiniti jaja sa paprikom u prahu.

Ovaj recept je jednostavan, ali garantuje da će cela porodica uživati u sočnoj i mirisnoj piletini, baš kao nekada kada su se jela pripremala u porodičnoj kuhinji.

BONUS VIDEO:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)