BORANIJA KOJU OBOŽAVAM! PRELIVENA I ZAPEČENA U RERNI Svi traže repete jer toliko je dobra! (RECEPT)

Jelena Petrović

28.10.2025. 15:00

BORANIJA KOJU OBOŽAVAM! PRELIVENA I ZAPEČENA U RERNI Svi traže repete jer toliko je dobra! (RECEPT)

Jelena Petrović

Baka Jela Vam danas otkriva tajnu savršeno pripremljene boranije, onako kako je obožavate! Ključ je u jedinstvenom prelivu sa jajima i pavlakom, koji joj daje neverovatnu sočnost i punoću ukusa, dok se pečenjem u rerni stvara neodoljiva hrskava korica. Ne propustite ovaj fantastičan, lagan ručak ili večeru!

Jelena Petrović

Potrebno je:

1 glavica crnotg luka

1 veća sveža paprika
1 šargarepa
1 svež paradajz
700 gr sveže boranije 
1 kašičica suvog začina 
1 kašičica ml paprike
 ml bibera
3 jaja
1 kašika kisele pavlake
50 ml mleka
4 čena belog luka
 peršunov list ulje
Priprema:
Na ulju ispržiti seckan luk. papriku i šargarepu. Dodati boraniju i sipati vode da ogrezne i kuvati 30 min. 
U činiju  izmutiti jaja sa pavlakom, dodati mleko. Ubaciti  mlevenu papriku, ml biber i suvi začin i sve izjednačiti.
Jelena Petrović

Kad ispari voda iz boranije dodati seckan beli luk i seckan peršun. Dodati izmešaane začine sa jajima izmešati pa sipati u pleh. Izravnati i peći na 220 stešeni C oko 30-40 minuta da ispari tečnost. Servirati toplo. Fantazija ukusa.

Kako se ovo fantastično jelo sprema pogledajte u videu:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)