PODVARAK SA SUVIM REBRIMA I SVINJSKIM KRMENADLAMA Voda na usta sama krene, ovo ko ne voli, ne zna šta propušta

Jelena Petrović

21.10.2025. 11:20

PODVARAK SA SUVIM REBRIMA I SVINJSKIM KRMENADLAMA Voda na usta sama krene, ovo ko ne voli, ne zna šta propušta

Jelena Petrović

Ovo nije klasičan recept, ovo je gozba! Tajna je u dobroj pripremi i strpljenju. Kombinacija kiselog kupusa, suvih rebara i sočnih krmenadli od vrata stvara ukus koji se ne zaboravlja. 

Nećemo Vam otkriti sve detalje, ali znajte da je ovde ključ u sočnim krmenadlama koje su se pekle u rerni sa kupusom.

Toliko je dobro da će Vam se kuća ispuniti mirisom tradicije i topline! Pogledajte ceo video i naučite kako se sprema podvarak sa mesom koji će postati Vaš omiljeni recept.

Jelena Petrović

Sastav:

Kiseli kupus, 

mast,

suva rebra, 

svinjske krmenadle od vrata,

biber, malo vode.

Priprema:

Na masti ispržite seckani praziluk dok dobro ne omekša, a zatim dodajte seckani beli luk. U to dodajte dobro opran i iseckan kiseli kupus i suva rebra pa sve dinstajte oko pola sata. Jelo začinite mlevenim biberom i dodajte lovorov list. 

Jelena Petrović

Krmenadle premažite solju i mašću. U kupus dodajte alevu papriku i granule belog luka i sve dobro izjednačite, dodajući po potrebi malo vode.

Preko kupusa stavite krmenadle i pokriveno pecite u rerni na 220∘C sat vremena, a zatim otkriti i peći još 30 minuta da se lepo zapeče.

Kako se sprema podvarak pogledajte u videu ovde:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)