KRMENADLE NA SPECIJALAN NAČIN Idealan nedeljni ručak za celu porodicu!

Jelena Petrović

16.10.2025. 15:10

KRMENADLE NA SPECIJALAN NAČIN Idealan nedeljni ručak za celu porodicu!

Jelena Petrović

Baka Jela danas ima specijalnu ponudu za vas! Na stolu vas čekaju dva omiljena jela koja su idealna kombinacija za pravi, porodični ručak. Prvo pripremamo jedan fantastičan i sočan desert sa voćem – mekan kao pamuk i pun mirisa, za savršeni uvod u gurmanski doživljaj. A zatim, sledi kraljevsko glavno jelo – sočno meso sa tajnim sastojcima koje će vas oduševiti!

Nećemo vam otkriti sve, ali budite sigurni da su oba recepta jednostavna i uspevaju svima. Pogledajte ceo video i pripremite se da uživate u savršenom spoju ukusa!

Jelena Petrović


Bakina kuhinja- pita sa grizom i jabukama socna mekana kao pamuk

Potrebno je:
4 jaja
1 limun
150 ml. mleka
šećer po želji
1 kg jabuka
100 ml ulja
1 kockica maslaca ili margarina
cimeta malo
100 gr suvog groždja
10 kašika brašna
5 kašika griza
1 prašak za pecivo

Priprema:

Umutiti jaja sa 2 kašike šećera,dodati brašno, griz prašak za pecivo, mleko, koricu limuna  sok, ulje i dobro izjednačiti. Sipati pola u podmazan peleh veličine 30x20 cm. Peći na 200 stepeni C oko 15 min.

Za to vreme istopiti maslac u šerpi i ubaciti rendane jabuke, dodati šećer po želji cimeta i suvo grožđe. Dinstati malo da jabuke omekšaju i pusti sok.
Ohladiti malo. Izvaditi prvu koru i preko nje sipati jabuke pa odozgo drugi deo testa. Izravnati i vratiti u rernu i peći još 50 min da se lepo ispeče. 

Iz bakine kuhinje dolazi jedan od specijalnih recepata koji će vas osvojiti na prvu.

A kako se sprema ovaj kolač, pogledajte ovde:

Potrebno je:

600 gr svinjskih krmenadli od vrata
soli
4 čena belog luka
začin za meso
senf
ulje 
biber po želji
može se dodati sojin sos (ja ovoga puta nisam)

Priprema:

Krmenadle  posoliti i izlupati, premazati sa senfom, premazati sa začinom za mesom, takođe premazati  izgnječenim belim lukom po želji i biberom.

Jelena Petrović
Jelena Petrović

Pržiti na tihij vatri uz dodavanje po malo vode dok ne omekne.Ja sam peklau pekaču jer su mi krmenadle bile veće.

Kako možete da pripremite krmenadle pogledajte ovde:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)