
KRMENADLE NA SPECIJALAN NAČIN Idealan nedeljni ručak za celu porodicu!
16.10.2025. 15:10

Jelena Petrović
Baka Jela danas ima specijalnu ponudu za vas! Na stolu vas čekaju dva omiljena jela koja su idealna kombinacija za pravi, porodični ručak. Prvo pripremamo jedan fantastičan i sočan desert sa voćem – mekan kao pamuk i pun mirisa, za savršeni uvod u gurmanski doživljaj. A zatim, sledi kraljevsko glavno jelo – sočno meso sa tajnim sastojcima koje će vas oduševiti!
Nećemo vam otkriti sve, ali budite sigurni da su oba recepta jednostavna i uspevaju svima. Pogledajte ceo video i pripremite se da uživate u savršenom spoju ukusa!

Bakina kuhinja- pita sa grizom i jabukama socna mekana kao pamuk
Potrebno je:
4 jaja
1 limun
150 ml. mleka
šećer po želji
1 kg jabuka
100 ml ulja
1 kockica maslaca ili margarina
cimeta malo
100 gr suvog groždja
10 kašika brašna
5 kašika griza
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja sa 2 kašike šećera,dodati brašno, griz prašak za pecivo, mleko, koricu limuna sok, ulje i dobro izjednačiti. Sipati pola u podmazan peleh veličine 30x20 cm. Peći na 200 stepeni C oko 15 min.
Za to vreme istopiti maslac u šerpi i ubaciti rendane jabuke, dodati šećer po želji cimeta i suvo grožđe. Dinstati malo da jabuke omekšaju i pusti sok.
Ohladiti malo. Izvaditi prvu koru i preko nje sipati jabuke pa odozgo drugi deo testa. Izravnati i vratiti u rernu i peći još 50 min da se lepo ispeče.
Iz bakine kuhinje dolazi jedan od specijalnih recepata koji će vas osvojiti na prvu.
A kako se sprema ovaj kolač, pogledajte ovde:
Potrebno je:
600 gr svinjskih krmenadli od vrata
soli
4 čena belog luka
začin za meso
senf
ulje
biber po želji
može se dodati sojin sos (ja ovoga puta nisam)
Priprema:
Krmenadle posoliti i izlupati, premazati sa senfom, premazati sa začinom za mesom, takođe premazati izgnječenim belim lukom po želji i biberom.
Pržiti na tihij vatri uz dodavanje po malo vode dok ne omekne.Ja sam peklau pekaču jer su mi krmenadle bile veće.
Kako možete da pripremite krmenadle pogledajte ovde:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar