
PRELIVENA PUNJENA PAPRIKA Kako se snima recept sa Kikicom
30.09.2025. 14:15

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic
Danas pravimo najsočniju punjenu papriku koju ste ikada probali! Nije to obična punjena paprika, već prelivena punjena paprika - sa posebnim, kremastim sosom koji joj daje neverovatnu sočnost i punoću ukusa. Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak. U ovom videu vidite i tehniku baka Jele za savršeno punjenje, a ceo proces je jednostavan i lak.
Ovaj recept deka obožava, a i naša Kikica se uvek "oglasi" kad oseti miris! Ispratite me korak po korak i uživajte u ovom savršenom jelu.
Potrebno je:
500 gr. mlevenog mesa
15 srednjih paprika baburica
1 glavica luka
ulje
2 šargarepe
1 jaje
1 kašika belog luka u granulama
malo paradajza
100 gr. pirinča
1 kašika začina ili soli
malo bibera
aleva paprika
200 ml kuvanog paradajza
Priprema
Papriku oprati i izvaditi drškice sa semenkicama. Luk iseći malo propržiti na ulju dodati rendanu šargarepu, pa kad se malo proprži dodati u mleveno meso i sve rukama dobro izmešati, zatim dodati beli luk, so, biber, alevu papriku i opran pirinač. Sve rukama dobro izmešati.
Puniti nadevom paprike i zatvarati kolutovima paradajza. Papriku ređati u tepsiju i sipati vodu sa malo ulja, poklopiti folijom i staviti u rernu na 220 stepeni C oko 45-50 min.
A kako da spremite paprike pogledajte ovde:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar