BOLJI NEGO IZ PEKARE Recept za domaći burek koji miriše na detinjstvo
14:09 50 d 29.09.2025
Teodora Vojinović30.09.2025. 07:00
Shutterstock
U današnjem ubrzanom ritmu života, malo ko ima vremena da svakodnevno kuva od nule. Upravo zato mnoge domaćice, ali i zaposlene mame, pribegavaju jednom praktičnom triku – priprema jela „do pola“. Takva jela se zaledе i po potrebi dokuvaju ili ispeku, a vi uvek imate gotov obrok za svega pola sata.
1. Sarme i punjene paprike
Najbolje je pripremiti fil i napuniti listove kupusa ili paprike, složiti u posudu i zamrznuti bez kuvanja. Kada poželite da ih spremite, samo ih poređajte u šerpu, dodajte vodu ili paradajz sos i kuvajte kao da ste ih tek napravili.
2. Pita i gibanica
3. Pogačice, uštipci i proje
Testo umesite i oblikujte pogačice ili uštipke, složite na tacnu i stavite u zamrzivač. Kad se stvrdnu, prebacite u kesu. Kasnije ih možete pržiti ili peći direktno zaleđene.
4. Ćufte i faširane šnicle
Meso oblikujte i poređajte u posudu, ali nemojte ih pržiti. Stavite ih u zamrzivač, a kad vam zatreba, samo ih izvadite i ispržite ili ispečete u rerni.
5. Supe i čorbe
6. Sosovi i variva
Paradajz sos, bolonjeze ili sataraš idealni su za zamrzavanje. Kada nemate vremena, dovoljno je skuvati testeninu ili pirinač i dodati prethodno spremljen sos.
7. Pita sa krompirom ili burek
Kao i gibanica, može se spremiti do pola – zaviti i staviti u zamrzivač. Peče se direktno smrznut, a ukus je isti kao i kod sveže pripremljenog.
Koristite plastične posude ili kese sa zip zatvaračem – štede prostor u zamrzivaču.
Na svakoj posudi obavezno napišite datum i naziv jela.
BOLJI NEGO IZ PEKARE Recept za domaći burek koji miriše na detinjstvo
14:09 50 d 29.09.2025
Teodora Vojinović
Većinu ovih jela najbolje je potrošiti u roku od 3 meseca.
Na ovaj način uvek ćete imati pri ruci domaći obrok – bez stresa i nervoze, a sa ukusom kao da je tog trenutka spremljen.
BONUS VIDEO:
SVI MISLE DA JE IZ PEKARE Slavski kolač koji se ne mrvi i ostaje svež čak 7 dana
Da svi misle da ste ga kupili u najboljoj pekari u gradu.
15:10 43 min 18.11.2025
Milica Maksimović
KUGLOF SA KARAMELOM I ORASIMA Mirisan najbolji kolač koji ćete ikada probati!
Bilo da ga poslužite uz jutarnju kafu ili kao raskošni desert, ovaj kolač će vas oduševiti!
07:26 8 h 18.11.2025
Jelena Petrović
TAJNA SAVRŠENE KUPUS SALATE Kako da salata bude kao iz restorana, evo male „kuvarske cake“!
To je korak koji mnogi preskoče kada pripremaju salatu „na brzinu“, ali on pravi veliku razliku.
15:10 1 d 17.11.2025
Teodora Vojinović
SVI MISLE DA JE IZ PEKARE Slavski kolač koji se ne mrvi i ostaje svež čak 7 dana
Da svi misle da ste ga kupili u najboljoj pekari u gradu.
15:10 42 min 18.11.2025
Milica Maksimović
NAJGORE MESTO ZA KAČENJE PEŠKIRA Greška zbog koje peškir počinje da smrdi već posle jednog dana
Stručnjaci za pranje veša upozoravaju da većina ljudi pravi istu grešku.
14:30 1 h 18.11.2025
Milica Maksimović
OVO ĆE VAS IZNENADITI Evo kako jedna čašica ovoga može da produži život vaše mašine za sudove!
Rešenje je jednostavno, jeftino i verovatno već imate kod kuće.
14:10 1 h 18.11.2025
Teodora Vojinović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar