KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Kokos i krem, to je prava kombinacija!

Jelena Petrović

12.09.2025. 12:44

KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Kokos i krem, to je prava kombinacija!

Jelena Petrović

Ovaj kolač je pravi dragulj u svetu poslastica! Recept za fantastične kremaste kocke koje osvajaju na prvi zalogaj. Bilo da se odlučite da ih pripremite za praznik, porodično okupljanje ili jednostavno želite da
se zasladite,
ove kocke će vas oduševiti svojom bogatom, kremastom teksturom i savršenim ukusom. Lako se prave, a rezultat je apsolutno božanstven. Ne propustite ovaj užitak!

Jelena Petrović

Potrebno je:

3 jaja
2-3 kašike šećera
200 ml jogurta
50 ml ulja
150 gr brašna
2 kašike griza
1 prašak za pecovo
1 kašika kakaa

Za krem vam treba:

500 ml mleka
2 kašike šećera
1 vanilin šećera
malo ruma
5 punih kašika griza
100 gr kokosa


Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca. Ubaciti brašno sa praškom za pecivo griz , jogirt ulje i prosejan kakao. Sve izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom i izliti masu. Peći na 200 stepeniC 30 min.

Malo prohladiti. Dok se peče kolač provreti mleko sa šećerom i vanilin šečerom. Izmešati kokos i griz pa zakuvati, dodati pred kraj vanilin i kad se malo prohladi rum po želji. Biskvit iseći popreko da dobijete dva dela pa donji premažiti filom ostavite 3-4 kašike za premaz.

Kad ste premazali nadevom poklopiti gornjim delom poklopiti i premazati odozgo pa posuti  kokosom i mrvicama čokolade. Možete i preliti čokoladom.

Najbolje da kolač prenoći premo noći da upije i da se dobro ohladi u frižideru. Secite kocke i služite sa malim viljuškama ili kašičicama. Topi se u ustima, božanstvena!

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)