
ČAROBAN HLEB BEZ BRAŠNA I GLUTENA Bogat je semenkama, vlaknima i zdravim mastima, savršen za zdrav život!
Sočan, gust i prepun ukusa, savršen je za doručak, užinu ili bilo koji obrok.
12.09.2025. 07:37

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic
Ovaj integralni hleb je pravo malo čudo! Neverovatno je jednostavan za pripremu, a u potpunosti je bez brašna i glutena, što ga čini idealnim za sve koji vode računa o svom zdravlju. Bogat je semenkama,
vlaknima i zdravim mastima, pa će vas držati sitim dugo i dati vam energiju. Sočan, gust i prepun ukusa, savršen je za doručak, užinu ili bilo koji obrok.
Sastojci:
3 jaja
150 gr ovsenih pahuljica
1 prašak za pecivo
naki himalajske soli
malo suncokretovog i lanenog semena
1 kašiku bundevinog semena
150 gr sira
semenke za odozgo, za posipanje
Priprema:
U činiju izmutiti malo 3 jaja. Dodamo ovsene pahuljice, možete ih malo na krupno samleti u blenderu (ja nisam). Ubaciti prašak za pecivo, laneno i suncokretovo seme, bundevino seme. Dodati izdrobljeno seme i sve izjednačiti. Peći u plehu koje ste obložili pek papirom, na 200 stepeni 45 minuta, ako želite da dobijete
hrskav hleb. Seći ohlađen.
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar