 
        SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 56 d 05.09.2025
BellaOvaj sok možete pripremiti od jabuka iz svoje bašte ili s lokalne pijace
09.09.2025. 12:13
 
            Freepik.com
Nema ništa bolje od ukusa domaćeg soka od jabuka – prirodnog, bez dodatih konzervansa, punog vitamina i osvežavajuće arome. Ovaj sok možete pripremiti od jabuka iz svoje bašte ili s lokalne pijace i uživati u njemu tokom cele godine. Evo kako da ga napravite u nekoliko jednostavnih koraka.
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                 Freepik.com
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                
                
                
                                                 
                
                
                
                                                
Sastojci za domaći sok od jabuka:
5 kg svežih jabuka (najbolje su slatke ili blago kiselkaste sorte)
                
                
                                    
                                    
                                                2 l vode
                
                
                
                                                200-300 g šećera (po ukusu)
                
                
                
                                                1 limun (opciono, za svežinu i očuvanje boje soka)
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                
Priprema:
Pranje i priprema jabuka:
                
                
                                    
                                            
                                            
Kuvanje jabuka:
                
                
                                    
                                    
                                                U većem loncu, pomešajte isečene jabuke sa 2 litra vode. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok jabuke ne omekšaju, otprilike 20-30 minuta. Povremeno promešajte.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                        
 
        SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 56 d 05.09.2025
Bella 
        TAJNA SAVRŠENO PRŽENIH JAJA Evo zašto treba da ih spremate ovako, a ne na ulju
Ako želite da doručak bude ukusan kao iz najboljeg restorana, saznajte kako da ga spremite.
08:19 57 d 04.09.2025
K1infoCeđenje soka:
                
                
                                    
                                    
                                                Kuvane jabuke procedite kroz gazu ili fino sito kako biste odvojili sok od pulpe. Ovaj proces možete ponoviti nekoliko puta kako biste dobili što bistriji sok.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                
Dodavanje šećera i limuna:
                
                
                                    
                                            
                                            
Sterilizacija i sipanje:
                
                
                                    
                                    
                                                Dok se sok još uvek kuva, pripremite sterilne staklene flaše ili tegle. Sterilizujte ih u rerni na 100°C oko 15 minuta ili u vreloj vodi. Vreo sok sipajte u pripremljene flaše, dobro ih zatvorite i okrenite naopako da se stvori vakuum.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                
Skladištenje: Freepik.com
                
                
                                    
                                            
                                            
                
                
                                    
                                    
                                                Flaše sa sokom čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Ovako pripremljen sok može trajati i do godinu dana.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                 
                
                
                
                                                
Zašto praviti domaći sok?
Domaći sok od jabuka nije samo zdravija alternativa kupovnim sokovima, već i sjajan način da iskoristite višak voća. Bez dodatnih konzervansa i veštačkih boja, dobijate proizvod pun vitamina C i antioksidanasa, savršen za ceo porodicu.
Saveti za dodatni šmek:
Dodajte cimet ili karanfilić tokom kuvanja za bogatiju aromu.
                
                
                                    
                                    
                                                Eksperimentišite sa kombinacijama – ubacite kruške, dunje ili drugo voće.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                
Priprema domaćeg soka od jabuka možda zahteva malo truda, ali rezultat je ukus koji vraća u detinjstvo i podseća na tople kuhinje naših baka. Uživajte u svakom gutljaju!
BONUS VIDEO:
 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 2 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
        NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO Mali trik domaćica koji pravi razliku u ukusu!
09:10 9 h 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 10 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
         
         
        NAJLEPŠI LJUDI SE RAĐAJU U OVOM JEDNOM ZNAKU Da li ste vi među njima?
17:45 27 min 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        KADA SE DUŠA UMORI, NI KIČMA VIŠE NE NOSI ČOVEKA Kako izgleda kad najjači popuste
Gde se odlože ta neisplakana jutra i neizgovorene psovke koje zadržiš u grlu da ne bi zvučao slab?
17:00 1 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        KAKO RAZGOVARATI SA DECOM O EMOCIJAMA I PRVIM ZALJUBLJIVANJIMA: Saveti psihoterapeutkinje
Ne postoji jedan razgovor. Sve počinje još u ranom detinjstvu, možda već oko četvrte godine.
16:24 1 h 31.10.2025
K1info 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 2 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar