 
        KAKO ZAMRZNUTI GROŽĐE Sačuvajte ga za uživanje tokom cele godine
10:26 56 d 05.09.2025
BellaPrilikom motanja sarme važno je da fil stavite bliže donjem delu lista
09.09.2025. 08:35
 
            Privatna arhiva
Sarama je nezaobilazno jelo na trpezi tokom zime i praznika, ali njena priprema često izaziva glavobolje, posebno ako se dešava da se tokom kuvanja raspadne. Uz nekoliko jednostavnih trikova, vaša sarma će ostati čvrsta i savršeno oblikovana, bez obzira na dužinu kuvanja.
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                 Shutterstock
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                
                
                
                                                 
                
                
                
                                                
1. Izbor odgovarajućeg kupusa
                
                
                                    
                                            
                                            
OBAREN KUPUS ZA 20 MINUTA! Evo kako da liske za sarmu budu spremne za tren oka!
2. Pravilno motanje sarme
                
                
                                    
                                    
                                                Prilikom motanja sarme važno je da fil stavite bliže donjem delu lista, a zatim preklopite bočne strane preko fila i pažljivo zarolate. Ako je potrebno, sarme možete učvrstiti čačkalicom kako bi ostale u formi tokom kuvanja.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                        
 
        KAKO ZAMRZNUTI GROŽĐE Sačuvajte ga za uživanje tokom cele godine
10:26 56 d 05.09.2025
Bella 
        3. Slojevi i raspored u loncu
                
                
                                    
                                            
                                            
4. Dodajte težinu na vrh Printscreen/TikTok/thatrecipe.us
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                
                
                
                                                
                
                
                                    
                                    
                                                Pre nego što nalijete tečnost, na vrh složenih sarmi stavite tanjir ili poklopac koji će ih držati na mestu. Ovaj trik je posebno efikasan ako kuvate veću količinu sarme i želite da sve ostane na svom mestu.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                 
                
                
                
                                                
5. Pravilna tečnost za kuvanje
                
                
                                    
                                            
                                            
6. Strpljenje tokom kuvanja
                
                
                                    
                                    
                                                Sarma zahteva duže kuvanje na tihoj vatri, što omogućava da se ukusi prožmu, a listovi kupusa omekšaju. Kuvanje na nagloj vatri stvara previše mehurića, što može dovesti do razmotavanja rolnica.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                        
Savet za kraj
Priprema sarme zahteva strpljenje i pažnju, ali uz ove jednostavne trikove vaša sarma će biti savršeno oblikovana, ukusna i čvrsta tokom kuvanja. Isprobajte ove savete i uživajte u jednoj od omiljenih zimskih delicija koja miriše na tradiciju i porodicu.
BONUS VIDEO:
 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 2 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
        NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO Mali trik domaćica koji pravi razliku u ukusu!
09:10 8 h 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 10 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
         
        NAJLEPŠI LJUDI SE RAĐAJU U OVOM JEDNOM ZNAKU Da li ste vi među njima?
17:45 20 min 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        KADA SE DUŠA UMORI, NI KIČMA VIŠE NE NOSI ČOVEKA Kako izgleda kad najjači popuste
Gde se odlože ta neisplakana jutra i neizgovorene psovke koje zadržiš u grlu da ne bi zvučao slab?
17:00 1 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        KAKO RAZGOVARATI SA DECOM O EMOCIJAMA I PRVIM ZALJUBLJIVANJIMA: Saveti psihoterapeutkinje
Ne postoji jedan razgovor. Sve počinje još u ranom detinjstvu, možda već oko četvrte godine.
16:24 1 h 31.10.2025
K1info 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 2 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
        
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar