POSNA FINA KUVANA ČORBASTA BORANIJA! Priprema je brza, a ukus neodoljiv
09:09 3 d 11.12.2025
Anica Ninković14.12.2025. 14:35
Freepik.com
Ako postoji kolač koji miriše na detinjstvo, praznike i nedeljna okupljanja oko stola, onda je to domaća štrudla s makom. Mekano testo, bogat fil od maka i šećera, i onaj poznati miris koji ispuni celu kuću — to je slatkiš koji generacije vole i rado pripremaju.
Za ovu štrudlu potrebno vam je:
Sve što vam je potrebno nalazi se u gotovo svakom domaćinstvu — a tajna je u strpljenju i pravoj meri ljubavi, baš kao što su radile naše bake.
Štrudla se peče oko 50 minuta na 200°C, dok ne dobije savršeno rumenu koricu.
Nakon pečenja iseče se na šnite, a po želji se pospe šećerom u prahu. Najlepše prija uz čašu mleka ili popodnevnu kafu.
POSNA FINA KUVANA ČORBASTA BORANIJA! Priprema je brza, a ukus neodoljiv
09:09 3 d 11.12.2025
Anica Ninković
SIROMAŠNI KEKS Jednostavni kolačići bez jaja i mleka, nastali iz potrebe – danas pravi hit!
Siromašni keksi, poznati i kao poor man’s cookies, potiču iz vremena Velike depresije.
18:10 5 d 09.12.2025
Milica MaksimovićZanimljivo je da se na isti način prave i štrudle sa orasima ili džemom — razlika je samo u filu, ali miris doma ostaje isti. Kažu da se najbolje štrudle prave u Vojvodini, gde je ovaj kolač deo tradicije koja nikada ne izlazi iz mode.
BONUS VIDEO:
PODVARAK KAKAV SE NE PAMTI Dodajte ovaj sastojak i ceo komšiluk će zamirisati
Podvarak je klasik zime.
07:57 17 min 15.12.2025
Milica Maksimović
EVO KAKO SE PRAVI SAVRŠENO SLATKO OD VOĆA Korak po korak!
13:30 18 h 14.12.2025
Teodora Vojinović
PODVARAK KAKAV SE NE PAMTI Dodajte ovaj sastojak i ceo komšiluk će zamirisati
Podvarak je klasik zime.
07:57 16 min 15.12.2025
Milica Maksimović
NARODNI LEK ZA KAŠALJ OD CRNOG LUKA I MEDA Proveren recept koji pomaže generacijama!
Ovaj prirodni sirup koristile su naše bake i mame.
07:36 37 min 15.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar