POSNA ČORBA KOJA GREJE DUŠU Recept iz domaće kuhinje naših baka
09.12.2025. 07:22
Shutterstock
U danima kada nam treba nešto jednostavno, toplo i okrepljujuće, nema boljeg izbora od dobre stare posne čorbe kakvu su pripremale naše mame i bake. To je ona čorba koja miriše na dom, na zimu, na kuhinju u kojoj se uvek nešto krčka, a sto je spreman da okupi sve oko sebe. Bilo da postite, pazite na ishranu ili samo želite lagan, a zasitan obrok, ova domaćinska povrtna čorba biće pravo utočište u tanjiru.
Šta vam je potrebno:
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 manji paškanat (ili peršunov koren)
2 krompira
1/2 glavice zelja ili kupusa (opciono)
1 crvena paprika
1 veći paradajz ili 100 ml paradajz soka
1 čen belog luka
Malo celera (koren ili list)
So, biber, suvi začin
Malo ulja
Peršun za kraj
Po želji: šaka pirinča ili domaćih rezanaca
POSNI PODVARAK Pravi delikates, sa pečenim krompirom i projom
Idealan ručak za one koji poste
08:47 1 d 08.12.2025
Milica MaksimovićKako se priprema:
Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Dodajte narendanu šargarepu, paškanat i celer, pa dinstajte nekoliko minuta. Ubacite krompir sečen na kockice, papriku i paradajz (oguljen i seckan ili u obliku soka), pa nalijte sa oko 1,5 litara vode.
Posolite, pobiberite i dodajte sitno seckan beli luk. Kuvajte na srednjoj vatri oko 25 minuta, zatim dodajte šaku pirinča ili domaćih rezanaca (ako volite gušće čorbe). Na kraju dodajte seckani peršun i ostavite da kratko odstoji poklopljeno.
BONUS VIDEO:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar