KRALJICE SLAVSKOG STOLA Čokoladne kocke sa susamom, orasima i cimetom!
Ovo su kocke koje će Vam prve nestati sa slavskog tanjira!
13:10 18 h 03.12.2025
Jelena PetrovićDobra kafa sa šlagom, kafica posuta cimetom ili gusta topla čokolada mogu da pretvore i najhladniji dan u mali praznik.
03.12.2025. 16:00
Shutterstock
Zima je pravo vreme da sebi ulepšamo dan malim ritualima – a najlepši među njima uvek je šolja nečeg toplog, mirisnog i kremastog. Dobra kafa sa šlagom, kafica posuta cimetom ili gusta topla čokolada mogu da pretvore i najhladniji dan u mali praznik. Najlepše od svega? Sve ove zimske varijante možete da napravite kod kuće, brže nego što biste ih naručili u kafiću.
Za savršenu kafu sa šlagom, ključ je u jednostavnosti. Skuvajte jaču tursku ili espreso kafu, zasladite po ukusu i sipajte u omiljenu šolju. Na vrh kašikom dodajte veliku grudu šlaga – domaćeg, čvrstog, koji se ne topi odmah, već polako klizi niz ivicu kafe. Po vrhu možete posuti malo kakaa ili čokolade u prahu. Taj kontrast toplog i hladnog daje poseban šmek i upravo zbog toga ovakva kafa ima „praznični“ efekat.
Ako volite miris zime od prvog gutljaja, onda je kafa sa cimetom pravi izbor. Trik je da se cimet ne stavlja samo odozgo, već i u samu kafu. U šoljicu sipajte prstohvat cimeta, dodajte kašičicu meda (ako želite prirodnu slast), prelijte sve vrelom kafom i dobro promešajte. Na vrh stavite malo pene od mleka, dodajte još mrvicu cimeta ili čak jednu celu štapić-variantu – izgleda dekorativno, a oslobađa nežnu aromu dok pijete.
A kada poželite nešto stvarno bogato, gusto i „filmski“, vreme je za toplu čokoladu na kašiku. U šerpici zagrejte mleko, pa dodajte dve kašike kakaa i jednu kašiku gustina. Mešajte dok se ne zgusne. Potom ubacite par kockica čokolade (mlečne ili crne), koje će se otopiti i dati ozbiljnu kremoznost.
KRALJICE SLAVSKOG STOLA Čokoladne kocke sa susamom, orasima i cimetom!
Ovo su kocke koje će Vam prve nestati sa slavskog tanjira!
13:10 18 h 03.12.2025
Jelena Petrović
Ako želite punu zimsku aromu, dodajte prstohvat cimeta ili malo narandžine kore. To je ona topla čokolada koja miriše na decembar, lampice i sneg.
Za još bogatiji efekat, sve tri varijante možete završiti šlagom, izmrvljenim keksom, narendanom čokoladom ili kapljicom ekstrakta vanile. A najlepši deo je što ove napitke možete praviti za sebe, prijatelje ili decu – brzo su gotovi, a ostavljaju utisak kao da ste ih naručili u najlepšem zimskom kafiću.
BONUS VIDEO:
BLIŽI SE NIKOLJDAN - KOJU RIBU SPREMITI Ovaj izbor nikad ne omane na trpezi! (PREDLOZI)
Mnoge domaćice već godinama imaju svoju „proverenu“ ribu za ovaj praznik.
17:00 14 h 03.12.2025
Milica Maksimović
Najčešće se dime šaran, skobalj, deverika, pastrmka i šaran u filetima.
14:00 17 h 03.12.2025
Milica Maksimović
KRALJICE SLAVSKOG STOLA Čokoladne kocke sa susamom, orasima i cimetom!
Ovo su kocke koje će Vam prve nestati sa slavskog tanjira!
13:10 18 h 03.12.2025
Jelena Petrović
PRELEPE PIVARICE Tajna posnih kiflica sa pivom i šerbetom - baš su lepe!
Kiflice su lagane i mirisne, a sve ostalo radi slatki aromatični šerbet.
10:50 1 d 02.12.2025
Jelena Petrović
POSNI SATARAŠ ZA DUŠU Savršeno jelo koje miriše na domaću kuhinju
Sataraš je idealan uz krompir, pirinač ili komad domaćeg hleba
07:16 1 d 02.12.2025
Milica Maksimović
VAVEDENJE PRESVETE BOGORODICE Jedan od najlepših praznika u godini - evo zašto ga zovu "usečni dan"!
Ovaj dan, poznat i kao Ženska Bogorodica i Sveta Prečista, slavi se vekovima i nosi duboku simboliku.
05:09 2 h 04.12.2025
Milica Maksimović
DA LI TREBA PRATI VOĆE I POVRĆE PRE ILI POSLE SKLADIŠTENJA? Stručnjaci kažu da većina greši
Svež proizvod često sadrži tragove zemlje i bakterija, zato pranje jeste važno.
19:00 12 h 03.12.2025
Milica Maksimović
MESEC ROĐENJA OTKRIVA KAKVA STE MAMA Tačnije od bilo kog horoskopa
Evo kako da prepoznate svoj stil i razumete zašto baš tako pristupate roditeljstvu.
18:30 12 h 03.12.2025
Milica Maksimović
BLIŽI SE NIKOLJDAN - KOJU RIBU SPREMITI Ovaj izbor nikad ne omane na trpezi! (PREDLOZI)
Mnoge domaćice već godinama imaju svoju „proverenu“ ribu za ovaj praznik.
17:00 14 h 03.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar