PRELEPE PIVARICE Tajna posnih kiflica sa pivom i šerbetom - baš su lepe!
Kiflice su lagane i mirisne, a sve ostalo radi slatki aromatični šerbet.
10:50 1 d 02.12.2025
Jelena Petrović03.12.2025. 07:16
Shutterstock
U danima posta ili onda kada samo želite lagan, a zasitan ručak bez mesa, ova posna musaka od pirinča pravo je iznenađenje. Jednostavna je za pripremu, miriše na domaću kuhinju, a svaki sloj je sočan i bogat zahvaljujući kombinaciji povrća i pečenog kikirikija koji daje poseban, neočekivan šmek. Ako ste mislili da posna jela moraju da budu blaga i jednolična – ova musaka dokazuje suprotno!
Sastojci:
350 g pirinča
200 g graška
4 krompira
1 šargarepa
1 glavica luka
100 g pečenog kikirikija
200 ml paradajz sosa
malo ulja
so i biber po ukusu
Priprema:
Skuvajte povrće. Grašak, iseckanu šargarepu i krompir stavite u šerpu, posolite i kuvajte dok povrće ne omekša. Pripremite pirinač. Na malo ulja propržite sitno seckan luk, dodajte opran pirinač i nalijte oko 1 l vode. Posolite, pobiberite i ostavite da se kuva poklopljeno dok pirinač ne upije svu tečnost.
PRELEPE PIVARICE Tajna posnih kiflica sa pivom i šerbetom - baš su lepe!
Kiflice su lagane i mirisne, a sve ostalo radi slatki aromatični šerbet.
10:50 1 d 02.12.2025
Jelena Petrović
TOPLA JABUKOVAČA PO BELLA RECEPTU Savršen spoj jabuke, cimeta i zimskih mirisa!
Ako volite nežan voćni ukus, toplu aromu cimeta i mir koji donosi jedno jednostavno piće.
15:00 2 d 01.12.2025
Teodora VojinovićFormirajte musaku. Pirinač rasporedite u nauljen keramički sud. Preko stavite kuvano povrće pa sve prelijte paradajz sosom. Kašičicom napravite mala udubljenja da sos uđe dublje i natopi slojeve.
Pecite. Musaku pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180°C. Služite. Sečenu musaku prelijte dodatnim paradajz sosom i pospite mlevenim pečenim kikirikijem.
Savet: Ova posna musaka je jednako ukusna i topla i hladna, pa je odličan izbor za posni ručak, slavu, večeru ili kad želite nešto brzo, jednostavno, a potpuno drugačije od klasičnih posnih jela. Odlično se slaže uz sezonsku salatu ili turšiju.
BONUS VIDEO:
POSNI PASULJ SA KROMPIROM Jednostavno domaćinsko jelo koje greje stomak, srce i celu kuću
Nema luksuza, nema komplikovanja, ali ima onaj starinski ukus koji odmah vrati u kuću naših baka.
07:23 29 min 04.12.2025
Milica Maksimović
BLIŽI SE NIKOLJDAN - KOJU RIBU SPREMITI Ovaj izbor nikad ne omane na trpezi! (PREDLOZI)
Mnoge domaćice već godinama imaju svoju „proverenu“ ribu za ovaj praznik.
17:00 14 h 03.12.2025
Milica Maksimović
NAJLEPŠI TOPLI NAPITCI Kako da napravite kafu sa šlagom, cimetom i pravu domaću toplu čokoladu
Dobra kafa sa šlagom, kafica posuta cimetom ili gusta topla čokolada mogu da pretvore i najhladniji dan u mali praznik.
16:00 15 h 03.12.2025
Milica Maksimović
Najčešće se dime šaran, skobalj, deverika, pastrmka i šaran u filetima.
14:00 17 h 03.12.2025
Milica Maksimović
KRALJICE SLAVSKOG STOLA Čokoladne kocke sa susamom, orasima i cimetom!
Ovo su kocke koje će Vam prve nestati sa slavskog tanjira!
13:10 18 h 03.12.2025
Jelena Petrović
PRELEPE PIVARICE Tajna posnih kiflica sa pivom i šerbetom - baš su lepe!
Kiflice su lagane i mirisne, a sve ostalo radi slatki aromatični šerbet.
10:50 1 d 02.12.2025
Jelena Petrović
Njegova pravila danas inspirišu ljude širom sveta, jer se ne odnose samo na fizičko zdravlje.
07:39 12 min 04.12.2025
Milica Maksimović
POSNI PASULJ SA KROMPIROM Jednostavno domaćinsko jelo koje greje stomak, srce i celu kuću
Nema luksuza, nema komplikovanja, ali ima onaj starinski ukus koji odmah vrati u kuću naših baka.
07:23 28 min 04.12.2025
Milica Maksimović
VAVEDENJE PRESVETE BOGORODICE Jedan od najlepših praznika u godini - evo zašto ga zovu "usečni dan"!
Ovaj dan, poznat i kao Ženska Bogorodica i Sveta Prečista, slavi se vekovima i nosi duboku simboliku.
05:09 2 h 04.12.2025
Milica Maksimović
DA LI TREBA PRATI VOĆE I POVRĆE PRE ILI POSLE SKLADIŠTENJA? Stručnjaci kažu da većina greši
Svež proizvod često sadrži tragove zemlje i bakterija, zato pranje jeste važno.
19:00 12 h 03.12.2025
Milica Maksimović
MESEC ROĐENJA OTKRIVA KAKVA STE MAMA Tačnije od bilo kog horoskopa
Evo kako da prepoznate svoj stil i razumete zašto baš tako pristupate roditeljstvu.
18:30 13 h 03.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar