Bilo da ste početnik u kuhinji ili već iskusni u posnim danima, ove ideje će vas podsetiti da posno ne znači dosadno.
10:34 4 h 28.11.2025
Milica MaksimovićIako mnogima mešenje kolača deluje teško i zahtevno, prava je istina da uspeva svakome.
28.11.2025. 14:10
Youtube PrintScreen
Slavski kolač je srce slavske trpeze i jedan od najlepših običaja koji prenosimo iz generacije u generaciju. Posebno u vreme posta, kada domaćice žele da spoje lepotu tradicije i jednostavnost pripreme. Iako mnogima mešenje kolača deluje teško i zahtevno, prava je istina da uspeva svakome — samo ako se poštuju dva važna pravila: dobro umešeno testo i baš vrela rerna kada kolač ide da se peče.
Prema predanju, domaćica uvek mesi slavski kolač s osveštanom vodicom, kako bi zaštitnik doma čuvao porodicu koja ga slavi. A osim duhovne simbolike, na trpezi zajedno sa slavskim kolom, vinom i žitom — ovaj kolač zauzima posebno mesto. Ako ste mlada domaćica ili tek učite da mesite slavski kolač — ne brinite. Ovaj recept je jednostavan, tradicionalan i ispao je savršeno nebrojeno puta.
3 čaše mlake vode
1 kašičica šećera
1 šoljica ulja
½ kocke svežeg kvasca
1 kašičica soli
brašno (najbolje ono predviđeno za hleb)
1️⃣ Pomešajte mlaku vodu, šećer, ulje i kvasac i ostavite kratko da se aktivira.
Bilo da ste početnik u kuhinji ili već iskusni u posnim danima, ove ideje će vas podsetiti da posno ne znači dosadno.
10:34 4 h 28.11.2025
Milica Maksimović
Posna proja sa prazilukom je pravi klasik među receptima za post.
07:43 7 h 28.11.2025
Milica MaksimovićPosudu obavezno ubacite u već zagrejanu rernu. Testo treba da bude dobro odmorno. Nikako ne otvarajte rernu prvih 20 minuta. Ukrasite testo pre pečenja da bi ornamenti ostali čitavi. Uz ovaj provereni recept, slavski kolač će uvek biti lep, visok, bez pucanja i sa predivnom, mekanom sredinom. Tradicija, miris doma i radost zajedništva — sve u jednom hlebu koji se mesi s ljubavlju.
BONUS VIDEO:
Bilo da ste početnik u kuhinji ili već iskusni u posnim danima, ove ideje će vas podsetiti da posno ne znači dosadno.
10:34 4 h 28.11.2025
Milica Maksimović
Posna proja sa prazilukom je pravi klasik među receptima za post.
07:43 7 h 28.11.2025
Milica Maksimović
KAKO DA RIBA UVEK BUDE HRSKAVA Profesionalni kuvari kažu da će biti ukusnija i 5 puta manje masna!
Profesionalni kuvari već odavno imaju jednostavnu i genijalnu zamenu.
12:45 1 d 27.11.2025
Milica Maksimović
NAJBRŽE PRIGANICE BEZ NEREDA Genijalan trik sa kesom koji oduševljava domaćice!
Bez prljanja posuđa i bez lepljivog testa po rukama.
09:57 1 d 27.11.2025
Milica Maksimović
PALAČINKE KAO DA IH JE BAKA SPREMALA Samo dodajte ovaj tajni sastojak i biće mekše nego ikad!
Palačinke se brzo spremaju, ali često još brže izgube mekoću.
16:10 1 d 26.11.2025
Milica Maksimović
Nutricionisti ističu da detoks nikako ne treba shvatati kao kaznu ili dijetu.
15:10 18 min 28.11.2025
Milica Maksimović
Ako unapred isplaniramo male trikove, sve može biti opušteno, ukusno i nezaboravno.
13:10 2 h 28.11.2025
Milica Maksimović
PROF. DR JAGODA JORGA U "URANKU" Nutritivni izazov i važnost umerenosti
Da bismo sagledali pravi značaj posta, potrebno je razumeti kako on utiče na ishranu i organizam.
12:02 3 h 28.11.2025
K1info
U narodu postoji verovanje da je dobro pročitati makar jedan deo Jevanđelja koje je napisao.
11:20 4 h 28.11.2025
Milica Maksimović
Bilo da ste početnik u kuhinji ili već iskusni u posnim danima, ove ideje će vas podsetiti da posno ne znači dosadno.
10:34 4 h 28.11.2025
Milica Maksimović
GOOGLE OTKRIVA ŠTA NAJVIŠE BOLI U VEZI 5 pitanja koja su se najviše postavljala u 2025. godini!
Prema Google Trendovima, izdvojeno je pet najčešćih pitanja o vezama.
10:01 5 h 28.11.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar