SAVRŠENO HRSKAVA SLANINA U RERNI Bez haosa i dodatne masnoće!
13:49 46 d 03.11.2025
Teodora Vojinović04.11.2025. 07:20
Jelena Petrović
Ovaj jafa kolač je tako jednostavan da ga možete spremiti dok popijete kafu, a ukus je – magija! Otkrivam malu tajnu kako da nađete savršenu ravnotežu čokolade, putera i soka od pomorandže, da bi bio preukusan i tako sočan, bolji od kupovnog! Savršen recept za slatke trenutke!
Potrebno je:
5 jaja
100 gr šećera (može manje)
100 ml mleka ili jogurta
50 ml ulja
220 gr brašna
1 prašak za pecivo
2 narandže
50 gr putera
50 gr čokolade
3 kašike džema od kajsija (može i drugi) ako su narandže manje
120 gr čokolade za glazuru
Priprema:
Biskvit:
Umutiti jaja sa šećerom (ja sam stavila 1 kašiku šećera) i umutiti. Dodati brašno i prašak za pecivo, ulje, mleko i dobro izjednačiti. Izliti u pleh od rerne. Peći na 200 stepeni C oko 20-25 min.
Nadev: Prohladiti i preseći na pola. Jednu polovinu izmrviti. 50 gr čokolade istopiti sa maslacem i izjednačiti i dodati u izmrvljeni biskvit. Narandže dobro oprati, izrendati i iscediti sok i ubaciti u izdrobljen biskvit.
SAVRŠENO HRSKAVA SLANINA U RERNI Bez haosa i dodatne masnoće!
13:49 46 d 03.11.2025
Teodora Vojinović
Dodati i pune 3 kašike džema (ja nisam jer sam imala veće narandže i dosta soka) i sve dobro izjednačiti i mikserom izmutiti. Nadev rasporediti na drugi biskvit i preliti kolač čokoladom. Dobro ohladiti, seći na kocke i sladi se. Vrh, ukus kao kupovni!
Kako se sprema ovaj kolač pogledajte ovde:
RUKE OD ZLATA Kako napraviti posni slavski kolač - da bi uspeo, važna je jedna stvar
Dobar posni slavski kolač može da bude mekan, mirisan i lep na pogled – baš onakav kakav dolikuje slavi.
15:00 1 d 18.12.2025
Milica Maksimović
PRAVO SLAVSKO ŽITO Tradicionalan recept sa blagom aromom vanile
08:39 1 d 18.12.2025
Milica Maksimović
OVAKVA POSNA GIBANICA SE PAMTI Jednostavna, a bogata kao slavska!
Idealna je i za brz ručak, i za večeru, ali i za slavsku ili prazničnu trpezu.
07:47 1 d 18.12.2025
Milica Maksimović
Pogrešno uparivanje može pokvariti ukus hrane, ali i ostaviti neprijatne posledice sutradan.
14:00 11 h 19.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar