
HRSKAVE A MEKANE KAO PUTER Najbolje pileće šnicle na bečki način koje se prosto tope u ustima
06.10.2025. 15:00

Jelena Petrović
Postoji nešto neodoljivo u klasičnim domaćim jelima koja mirišu na toplinu i porodicu, a pileće šnicle na bečki način su upravo to – jednostavno, brzo i savršeno jelo koje svi vole. Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra, ova verzija šnicli je pravi dokaz da se uz par sastojaka i malo pažnje može napraviti ručak kao iz najboljeg restorana.
Savršene su za brzi porodični ručak, vikend trpezu ili kada želite da impresionirate goste bez mnogo muke. Tajna je u tanko istucanom mesu, finom sloju prezli i belom luku koji daje onaj neodoljiv domaći šmek.
Potrebno je:
Par belog pilećeg mesa
50 gr prezli
50 gr brašna
2 jaja
2-3 kašike mleka
malo belog luka u granulama soli
po želji bibera, ulja
Priprema:
Šnicle iseći na tanko pa izlupati između folija. Svaku posoliti i posuti granulama belog luka po želji i ml biberom. Uvaljati u brašno u umućena jaja sa mlekom pa u prezle. Pržiti u dubokom ulju poklopljene pa kad porumene okrenuti i više ne poklapati. Vaditi kad su rumene na papirni ubrus. Servirati tople. Hrskave a meso mekano kao puter. Ukus vrhunski, tako su sočne!
Kako se spremaju pogledajte ovde:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar