PILETINA NA KUPUSU Spremite pravi bakin ručak po domaćoj recepturi

Jelena Petrović

22.09.2025. 07:30

PILETINA NA KUPUSU Spremite pravi bakin ručak po domaćoj recepturi

Jelena Petrović

Ovaj recept je idealan za porodični ručak, kombinujući sočno pile i savršeno dinstani kupus u jednom jelu. Bogatstvo ukusa dolazi od rebarca, luka i začina, a priprema je jednostavna, pa ćete imati više vremena za uživanje sa porodicom.

Jelena Petrović


Potrebno je:
1 glavice kupusa slatkog ili kiselog
1 glavica crnog luka ili praziluka
malo ljute tucane paprike
lovorov list
biber u zrnu
mast ili ulje
200 gr suvih rebara
1 pile


Priprema:
U šerpu veću koja ide u rernu ispržiti praziluk na ulju ili masti dodati seckan kupus pa i njega propržiti.

Ako je neslan dodati soli, malo ml paprike može ljute, lovorov list biber u zrnu  i suva rebra.

Sve ovo dinstati da tečnost ispari. Pile posoliti i preliti uljeljem. Kupus skloniti sa šporeta pa staviti spremljeno pile preko kupusa i staviti u rernu da se peče na 220 stepeni, sat vremena.

Uz ovaj ručak spremite supu. Može i jedna fina projica. Uživajte u gozbi koju ste pripremili vašim ukućanima!

BONUS VIDEO:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)