PEČENJE MU NIJE RAVNO Pileći odresci sa belim lukom i kačkavaljem

Jelena Petrović

19.09.2025. 16:31

PEČENJE MU NIJE RAVNO Pileći odresci sa belim lukom i kačkavaljem

Jelena Petrović

Ako mislite da ništa ne može da nadmaši miris domaćeg pečenja, varate se – jer ovaj recept to dokazuje. Pileći odresci sa belim lukom, kačkavaljem i dimljenom slaninom pravo su iznenađenje za sto.

Sočni, puni ukusa i zamotani u hrskavu slaninu, ove rolnice su jelo koje se sprema lako, a donose pravi gurmanski užitak. Idealni su za vikend ručak ili kada želite da iznenadite goste jelom koje izgleda i miriše kao da ste proveli sate u kuhinji – a zapravo je sve jednostavno i brzo.

Jelena Petrović

Potrebno je:

Par belog pilećeg mesa
100 gr kačkavalja
4 čena belog luka
Veza peršuna
150 hr rendane šunkarice
Ml biber
Suvi začin
Malo ulja
150 gr dimljene slanine


Priprema:

Meso raseći i malo izlupati između folije. U činiju staviti seckan peršun, izdrobljen beli luk i suvi začin dodati i malo ulja. Sve izjednačiti. Meso premazati sa tim. Preko dodati rendan šunkaricu i rendan kačkavalj.

Uviti u rolnicu. Listove slanine poređati jednu do druge na foliji staviti na dno rolat pa polako uviti u slaninu i staviti u podmazan pleh.

Peći na 220 stepeni pokriveno 50 minuta. red kraj otkriti da zarumeni. Bolje od pečenja ukus vrhunski!

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)