 
        KIFLICE SA PUTEROM Ukusne i jednostavne da se naprave! (VIDEO)
11.09.2025. 07:34
 
            Jelena Petrović
Miris sveže pečenih kiflica priziva detinjstvo i podseća na toplinu bakinog doma. Ove domaće kiflice sa džemom, orasima ili jabukama prave se od jednostavnih sastojaka, a tajna njihove posebne mekoće i ukusa krije se u preklapanju testa sa maslacem. Idealne su za nedeljno popodne, uz šolju čaja ili kafe, a priprema je dovoljno jednostavna da ih i početnici mogu napraviti bez problema.
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                 
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                    
Potrebno je:
400 ml tople vode
                
                
                                    
                                            
                                            
1 kašičica šećera
6o-100 gr maslaca
Za nadev
pekmez ili po izboru
Priprema:
U mlaku vodu zamutiti kvasac dodati šećer pa kad nadodje sipati u činiju. Sipari malo ulja za 2 kašike brašno blizu 500 gr i zamesiti srednje tvrdi glatko testo. Pokriti folijom da odmori. Kad poraste razvući na sto pravougaonik dugački i za pola prsta debljine pa premazati maslacom koji ste malo omeknuli.
BONUS VIDEO:
                
                
                                    
                                    
                                                 
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                    
                                            
 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar