KAKO ZAMRZNUTI GROŽĐE Sačuvajte ga za uživanje tokom cele godine
10:26 102 d 05.09.2025
BellaZa početak, pažljivo pratite recept i proporcije
09.09.2025. 08:18
Freepik.com
Za savršeno mekano pecivo, ključno je znati pravilne mere sastojaka i njihove optimalne temperature. Kvasac je jedan od ključnih sastojaka, a način na koji ga koristite zavisi od njegove vrste – bilo da je u pitanju svež ili suvi kvasac, kao i od količine brašna koja se koristi.
Freepik.com
Kako pravilno pripremiti kvasac?
Za početak, pažljivo pratite recept i proporcije. Na primer, za kilogram brašna koristi se cela kocka svežeg kvasca, što je oko 42 grama. Da bi se kvasac aktivirao, potrebno je rastvoriti ga u mlakoj vodi ili mleku, uz dodatak prstohvata šećera. Pustite ga da odstoji oko 10 minuta – ovaj korak će pomoći da kvasac dobro proradi i obezbedi rast testa. Ako vam svež kvasac nije pri ruci, možete koristiti suvi kvasac – oko 20 grama ili dve kesice je idealno za kilogram brašna.
KAKO ZAMRZNUTI GROŽĐE Sačuvajte ga za uživanje tokom cele godine
10:26 102 d 05.09.2025
Bella
KAKO SU IZGLEDALI POROĐAJI NEKADA Od stolica u obliku polumeseca do „budnog spavanja“
09:51 102 d 05.09.2025
BellaDodaci za mekše testo
Jedna od tajni za postizanje izuzetne mekoće testa je dodatak jogurta, dok malo sirćeta može ubrzati rast testa. Jogurt daje pecivu posebnu nežnost, dok sirće deluje na brže aktiviranje kvasca i omogućava da pecivo bude prozračno i meko. Osim toga, svi sastojci bi trebalo da budu sobne temperature, osim onih koji zahtevaju grejanje.
Shutterstock
Ovi jednostavni trikovi domaćica pomoći će vam da vaše pecivo svaki put bude savršeno. Pravilno doziranje sastojaka i njihovo odgovarajuće pripremanje osiguraće vam ukusno i vazdušasto testo – pravo pecivo koje osvaja na prvi zalogaj!
BONUS VIDEO:
EVO KOJU ČORBU JE TESLA JEO GOTOVO SVAKI DAN Smatrao ju je eliksirom zdravlja!
Danas se ova čorba često opisuje kao pravi prirodni eliksir zdravlja.
17:11 10 h 16.12.2025
Teodora Vojinović
PASTRMKA KAKVU DOMAĆICE NAJVIŠE VOLE Laka priprema, bogata marinada i ukus za svaku slavsku trpezu
Ovo je recept koji domaćice rado čuvaju – jer uvek uspe.
14:10 13 h 16.12.2025
Milica Maksimović
ŠARAN IZ RERNE U PROJINOM BRAŠNU Kako ga spremiti za slavu, po starinski, da korica hrska!
Šaran je riba koja traži malo pažnje, ali kad se lepo spremi, zna da vrati višestruko.
09:29 17 h 16.12.2025
Milica Maksimović
Odgovor, po narodnom verovanju, uvek zavisi od sitnica.
19:10 8 h 16.12.2025
Milica Maksimović
CRNE HALJINE KOJE NIKAD NE IZDAJU Modeli u kojima ćete biti glavna zvezda svake zabave!
Odgovor je jednostavan i provereno tačan – mala crna haljina.
18:10 9 h 16.12.2025
Milica Maksimović
EVO KOJU ČORBU JE TESLA JEO GOTOVO SVAKI DAN Smatrao ju je eliksirom zdravlja!
Danas se ova čorba često opisuje kao pravi prirodni eliksir zdravlja.
17:11 10 h 16.12.2025
Teodora Vojinović
VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA OVNA 2026: Godina u kojoj se lome stare priče i počinje novo poglavlje
Ovo je godina u kojoj Ovan prestaje da se dokazuje drugima i konačno počinje da živi po sopstvenim pravilima.
15:30 11 h 16.12.2025
Milica Maksimović
4 RAZLOGA ZAŠTO KUĆA IMA USTAJALI MIRIS Kako da se rešite onog „podrumskog” mirisa jednom zauvek
Stručnjaci za čišćenje upozoravaju da ustajali mirisi nisu samo estetski problem, već mogu uticati i na zdravlje.
15:10 12 h 16.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar