
KAKO ZAMRZNUTI GROŽĐE Sačuvajte ga za uživanje tokom cele godine
10:26 10 d 05.09.2025
BellaZa početak, pažljivo pratite recept i proporcije
09.09.2025. 08:18
Freepik.com
Za savršeno mekano pecivo, ključno je znati pravilne mere sastojaka i njihove optimalne temperature. Kvasac je jedan od ključnih sastojaka, a način na koji ga koristite zavisi od njegove vrste – bilo da je u pitanju svež ili suvi kvasac, kao i od količine brašna koja se koristi.
Freepik.com
Kako pravilno pripremiti kvasac?
Za početak, pažljivo pratite recept i proporcije. Na primer, za kilogram brašna koristi se cela kocka svežeg kvasca, što je oko 42 grama. Da bi se kvasac aktivirao, potrebno je rastvoriti ga u mlakoj vodi ili mleku, uz dodatak prstohvata šećera. Pustite ga da odstoji oko 10 minuta – ovaj korak će pomoći da kvasac dobro proradi i obezbedi rast testa. Ako vam svež kvasac nije pri ruci, možete koristiti suvi kvasac – oko 20 grama ili dve kesice je idealno za kilogram brašna.
KAKO ZAMRZNUTI GROŽĐE Sačuvajte ga za uživanje tokom cele godine
10:26 10 d 05.09.2025
BellaDodaci za mekše testo
Jedna od tajni za postizanje izuzetne mekoće testa je dodatak jogurta, dok malo sirćeta može ubrzati rast testa. Jogurt daje pecivu posebnu nežnost, dok sirće deluje na brže aktiviranje kvasca i omogućava da pecivo bude prozračno i meko. Osim toga, svi sastojci bi trebalo da budu sobne temperature, osim onih koji zahtevaju grejanje.
Shutterstock
Ovi jednostavni trikovi domaćica pomoći će vam da vaše pecivo svaki put bude savršeno. Pravilno doziranje sastojaka i njihovo odgovarajuće pripremanje osiguraće vam ukusno i vazdušasto testo – pravo pecivo koje osvaja na prvi zalogaj!
BONUS VIDEO:
IZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 6 h 15.09.2025
Teodora VojinovićPALAČINKE KOJE SE NE LEPE Tajna savršenog doručka na vašem stolu
16:00 9 h 15.09.2025
Teodora VojinovićFINE STARINSKE BUHTLE SA PEKMEZOM OD ŠLJIVA Najbolje iz bakine kuhinje!
07:40 17 h 15.09.2025
Jelena PetrovićKOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Kokos i krem, to je prava kombinacija!
12:44 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićSočan, gust i prepun ukusa, savršen je za doručak, užinu ili bilo koji obrok.
07:37 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićTRI SLATKE IDEJE ZA SEPTEMBAR Džemovi koje vredi probati!
13:10 4 d 11.09.2025
Teodora VojinovićSVETI JOANIKIJE Prvi srpski patrijarh i stub crkve našeg naroda!
00:10 1 h 16.09.2025
Milica MaksimovićIZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 6 h 15.09.2025
Teodora Vojinović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar