 
        KAKO ZAMRZNUTI GROŽĐE Sačuvajte ga za uživanje tokom cele godine
10:26 56 d 05.09.2025
BellaZa početak, pažljivo pratite recept i proporcije
09.09.2025. 08:18
 
            Freepik.com
Za savršeno mekano pecivo, ključno je znati pravilne mere sastojaka i njihove optimalne temperature. Kvasac je jedan od ključnih sastojaka, a način na koji ga koristite zavisi od njegove vrste – bilo da je u pitanju svež ili suvi kvasac, kao i od količine brašna koja se koristi.
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                 Freepik.com
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                
                
                
                                                 
                
                
                
                                                
Kako pravilno pripremiti kvasac?
Za početak, pažljivo pratite recept i proporcije. Na primer, za kilogram brašna koristi se cela kocka svežeg kvasca, što je oko 42 grama. Da bi se kvasac aktivirao, potrebno je rastvoriti ga u mlakoj vodi ili mleku, uz dodatak prstohvata šećera. Pustite ga da odstoji oko 10 minuta – ovaj korak će pomoći da kvasac dobro proradi i obezbedi rast testa. Ako vam svež kvasac nije pri ruci, možete koristiti suvi kvasac – oko 20 grama ili dve kesice je idealno za kilogram brašna.
 
        KAKO ZAMRZNUTI GROŽĐE Sačuvajte ga za uživanje tokom cele godine
10:26 56 d 05.09.2025
Bella 
        Dodaci za mekše testo
Jedna od tajni za postizanje izuzetne mekoće testa je dodatak jogurta, dok malo sirćeta može ubrzati rast testa. Jogurt daje pecivu posebnu nežnost, dok sirće deluje na brže aktiviranje kvasca i omogućava da pecivo bude prozračno i meko. Osim toga, svi sastojci bi trebalo da budu sobne temperature, osim onih koji zahtevaju grejanje.
 
                
                
                
                                                Shutterstock
Ovi jednostavni trikovi domaćica pomoći će vam da vaše pecivo svaki put bude savršeno. Pravilno doziranje sastojaka i njihovo odgovarajuće pripremanje osiguraće vam ukusno i vazdušasto testo – pravo pecivo koje osvaja na prvi zalogaj!
BONUS VIDEO:
 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 2 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
        NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO Mali trik domaćica koji pravi razliku u ukusu!
09:10 8 h 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 10 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
         
        NAJLEPŠI LJUDI SE RAĐAJU U OVOM JEDNOM ZNAKU Da li ste vi među njima?
17:45 20 min 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        KADA SE DUŠA UMORI, NI KIČMA VIŠE NE NOSI ČOVEKA Kako izgleda kad najjači popuste
Gde se odlože ta neisplakana jutra i neizgovorene psovke koje zadržiš u grlu da ne bi zvučao slab?
17:00 1 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        KAKO RAZGOVARATI SA DECOM O EMOCIJAMA I PRVIM ZALJUBLJIVANJIMA: Saveti psihoterapeutkinje
Ne postoji jedan razgovor. Sve počinje još u ranom detinjstvu, možda već oko četvrte godine.
16:24 1 h 31.10.2025
K1info 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 2 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
        
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar