 
        SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 56 d 05.09.2025
BellaTajna uspeha leži u nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da dobijete savršenu koricu
05.09.2025. 13:15
 
            Pixabay.com
Mnogi vole tradicionalno pečenje iz furune, ali čak i bez nje, možete pripremiti savršeno hrskavu svinjetinu u običnoj rerni kod kuće. Tajna uspeha leži u nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da dobijete hrskavu koricu, a da meso ostane sočno.
A kako ide sezona slava, evo saveta kako da spremite ovu fantaziju od ukusa.
Odabir mesa – idealni komadi za rernu
Za rernu su idealni komadi poput:
But, vrat ili plećka – za klasično pečenje.
                
                
                                    
                                    
                                                Rebarca – ako želite više hrskavih delova.
                
                
                
                                                Svinjska kolenica – odlična za pečenje sa zlatnom koricom.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                
Kupite meso sa kožicom, jer upravo ona postaje hrskava kad se dobro ispeče.
 
                
                
                
                                                Pixabay.com
Priprema pre pečenja
Mariniranje – Utrljajte meso solju, belim lukom, biberom i mrvicom aleve paprike. Možete dodati i začinsko bilje poput ruzmarina i majčine dušice. Ostavite meso da odstoji nekoliko sati ili preko noći u frižideru za bolji ukus.
                
                
                                    
                                            
                                            
Pečenje u rerni – korak po korak
Visoka temperatura za početak – Zagrejte rernu na 220–250°C. Stavite meso u vruću rernu na 20-30 minuta, da bi se odmah stvorila hrskava korica.
                
                
                                    
                                    
                                                Smanjenje temperature – Nakon prvih pola sata, smanjite temperaturu na 160–180°C i pecite dalje, u zavisnosti od veličine komada (računajte oko 45 minuta po kilogramu mesa).
                
                
                
                                                Dodavanje povrća – Na pola pečenja dodajte krompir, luk, šargarepu ili drugo povrće oko mesa, da upije sokove i dodatno pojača aromu.
                
                
                
                                                Završni „udar“ za hrskavu koricu – Pred kraj pečenja, pojačajte temperaturu na 220°C na još 10-15 minuta ili uključite opciju ventilatora/grila da se kožica dodatno zapecne.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                        
 
        SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 56 d 05.09.2025
Bella 
        TAJNA SAVRŠENO PRŽENIH JAJA Evo zašto treba da ih spremate ovako, a ne na ulju
Ako želite da doručak bude ukusan kao iz najboljeg restorana, saznajte kako da ga spremite.
08:19 57 d 04.09.2025
K1infoSaveti za savršen rezultat
Ne prekrivajte meso folijom, osim ako ne želite mekšu koricu. Folija zadržava vlagu i sprečava stvaranje hrskavosti. Shutterstock
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                
                
                
                                                
                
                
                                    
                                    
                                                Sokove od pečenja koristite za preliv – sakupljajte sokove u toku pečenja i povremeno prelivajte meso za dodatnu sočnost.
                
                
                
                                                Odmaranje mesa – Kada se pečenje izvadi iz rerne, ostavite ga 10 -15 minuta da odmori pre sečenja. Tako će svi sokovi ostati u mesu.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                 
                
                
                
                                                
Posluženje
Servirajte sa prilozima poput pečenog krompira, kiselog kupusa ili pire krompira za potpuni užitak. Kao dodatak, domaći ajvar i kiseli krastavci savršeno će se uklopiti uz ovo sočno i hrskavo pečenje.
Uz ove trikove, ne morate imati furunu da biste uživali u pravom slavskom ili nedeljnom pečenju.
Važno je samo malo strpljenja i dobar plan, a vaša rerna će odraditi ostalo!
BONUS VIDEO:
 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 2 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
        NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO Mali trik domaćica koji pravi razliku u ukusu!
09:10 8 h 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 10 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
         
        NAJLEPŠI LJUDI SE RAĐAJU U OVOM JEDNOM ZNAKU Da li ste vi među njima?
17:45 20 min 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        KADA SE DUŠA UMORI, NI KIČMA VIŠE NE NOSI ČOVEKA Kako izgleda kad najjači popuste
Gde se odlože ta neisplakana jutra i neizgovorene psovke koje zadržiš u grlu da ne bi zvučao slab?
17:00 1 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        KAKO RAZGOVARATI SA DECOM O EMOCIJAMA I PRVIM ZALJUBLJIVANJIMA: Saveti psihoterapeutkinje
Ne postoji jedan razgovor. Sve počinje još u ranom detinjstvu, možda već oko četvrte godine.
16:24 1 h 31.10.2025
K1info 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 2 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
        
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar