
KISELE PAPRIKE ZA ZIMNICU Najbolji recepti naših baka, izbor samo za vas!
19:10 12 d 03.09.2025
K1infoJelo koje je savršeno za svaki dan, a priprema ne iziskuje mnogo truda.
05.09.2025. 11:35
Freepik.com
Ako volite punjene paprike, ali tražite nešto laganije od klasične verzije s mlevenim mesom, onda su paprike sa belim mesom pravi izbor! Ovo jelo je savršeno za svaki dan, a priprema ne iziskuje mnogo truda. Evo recepta koji će vam postati omiljeni.
Sastojci:
10 paprika babura Shutterstock
500 g pilećeg belog mesa
1 veći luk
2 čena belog luka
100 g pirinča
2 šargarepe
2 kašike pavlake ili kisele pavlake
So, biber, aleva paprika po ukusu
Peršun za dekoraciju
Ulje za prženje
Priprema:
Priprema fila:
Sitno naseckajte luk, beli luk i šargarepu. Na malo ulja propržite luk dok ne postane staklast, pa dodajte šargarepu. Pileće belo meso isecite na sitne komade i dodajte u tiganj. Pržite dok meso ne pobeli.
Dodavanje pirinča:
Dodajte opran pirinač u smesu, pa sve zajedno pržite još nekoliko minuta. Posolite, pobiberite i po želji dodajte alevu papriku.
Punjenje paprika:
Operite paprike, očistite ih od semena i peteljki. Napunite ih pripremljenim filom, ali ostavite malo prostora jer će pirinač tokom kuvanja nabubriti.
KISELE PAPRIKE ZA ZIMNICU Najbolji recepti naših baka, izbor samo za vas!
19:10 12 d 03.09.2025
K1infoDA NE POVERUJETE KOLIKO SU DOBRE Pljeskavice od tikvica koje se tope u ustima!
15:01 12 d 03.09.2025
K1infoKuvanje:
Poređajte punjene paprike u šerpu i nalijte vodom ili supom toliko da ih prekrije. Kuvajte na laganoj vatri oko 40 minuta dok pirinač ne omekša i paprike se ne skuvaju.
Dodavanje pavlake:
Pred kraj kuvanja dodajte dve kašike pavlake za dodatnu kremastost i mešajte lagano.
Služenje:
Gotove paprike pospite sitno seckanim peršunom i poslužite uz hleb ili krompir pire.
Ovo lagano, a zasitno jelo odlično je i toplo i hladno, a paprike s belim mesom pružiće vam nov, osvežavajući ukus tradicionalnog recepta. Uživajte!
BONUS VIDEO:
IZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 6 h 15.09.2025
Teodora VojinovićPALAČINKE KOJE SE NE LEPE Tajna savršenog doručka na vašem stolu
16:00 9 h 15.09.2025
Teodora VojinovićFINE STARINSKE BUHTLE SA PEKMEZOM OD ŠLJIVA Najbolje iz bakine kuhinje!
07:40 17 h 15.09.2025
Jelena PetrovićKOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Kokos i krem, to je prava kombinacija!
12:44 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićSočan, gust i prepun ukusa, savršen je za doručak, užinu ili bilo koji obrok.
07:37 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićTRI SLATKE IDEJE ZA SEPTEMBAR Džemovi koje vredi probati!
13:10 4 d 11.09.2025
Teodora VojinovićSVETI JOANIKIJE Prvi srpski patrijarh i stub crkve našeg naroda!
00:10 1 h 16.09.2025
Milica MaksimovićIZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 6 h 15.09.2025
Teodora Vojinović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar