EVO ISTINE O FRANCUSKOJ SALATI Koliko je zaista kalorična i kako da je jedete bez griže savesti
Upravo on daje francuskoj salati onu prepoznatljivu kremastu teksturu, ali i najveći deo kalorija.
11:10 7 h 25.12.2025
Milica MaksimovićVažno je da je hrana topla, domaća i spremljena s merom.
25.12.2025. 17:00
Shutterstock
Ako planirate doček Nove godine kod kuće, ovakva trpeza je pun pogodak – bogata, domaćinska i dovoljno raznovrsna da se svako pronađe za stolom. Evo šta sve možete da spremite za savršen novogodišnji meni, bez preterivanja, ali uz pravi praznični osećaj.
Sarma – kraljica svake praznične trpeze. Najbolje je spremiti je dan ranije, jer je tada još ukusnija.
Pečenje ili punjeno meso (svinjetina ili piletina) – sočno, mekano i dovoljno „svečano“ za ponoć.
Ćufte ili pohovane kuglice – praktične za posluženje, nestaju prve sa stola.
Dinstani pečurci ili prženi luk – savršeni kao dodatak mesu ili meze varijanta.
Krompir-pire ili pečeni krompir – klasičan prilog koji svi vole.
Meze i grickalice – da se „čačka“ do ponoći
Kiseli kupus, krastavci i turšija – obavezni za balans uz jaču hranu.
Domaći hleb ili pogača – bez toga nema pravog domaćinskog stola.
Sir i suhomesnato (po želji) – da se gosti posluže dok čekaju glavno jelo.
Rolati sa makom ili orasima – seckani, praktični i vrlo dekorativni. Sitni kolači (vanilice, kiflice, čupavci) – uvek prolaze, posebno uz kafu. Pita ili štrudla – klasik koji miriše na praznike. Praznični kolači sa šećerom u prahu – jednostavni, a izgledaju bogato na tacni.
EVO ISTINE O FRANCUSKOJ SALATI Koliko je zaista kalorična i kako da je jedete bez griže savesti
Upravo on daje francuskoj salati onu prepoznatljivu kremastu teksturu, ali i najveći deo kalorija.
11:10 7 h 25.12.2025
Milica Maksimović
Ne morate spremati „od svega po malo“. Dovoljno je:
jedno glavno jelo (sarma ili pečenje),
dva priloga,
jedna meza kombinacija
i nekoliko provereno dobrih kolača.
Važno je da je hrana topla, domaća i spremljena s merom – baš kao za doček koji se pamti po atmosferi, a ne po pretrpanom frižideru.
BONUS VIDEO:
EVO ISTINE O FRANCUSKOJ SALATI Koliko je zaista kalorična i kako da je jedete bez griže savesti
Upravo on daje francuskoj salati onu prepoznatljivu kremastu teksturu, ali i najveći deo kalorija.
11:10 7 h 25.12.2025
Milica Maksimović
VREME JE ZA MEDENJAKE! Ideje za najlepše šare i recept za jednostavan fil koji uvek uspeva!
Nema pravila, nema greške – svaki medenjak je mali praznični crtež.
10:15 8 h 25.12.2025
Milica Maksimović
SAMO UBACITE U BLENDER! Bez rerne i mučenja: Desert koji me je spasio kad su stigli gosti!
Brzo, lako i neverovatno ukusno!
09:45 9 h 25.12.2025
Jelena Petrović
POSNI PODVARAK SA OSLIĆEM Tradicionalno jelo u posebnoj ribljoj verziji
Ova kombinacija kiselog kupusa i ribe savršena je za zimske dane, slave i posne praznike.
07:43 1 d 24.12.2025
Milica Maksimović
NA PAUZI OD HOPA - CUPA: SEKSUALNA DETOKSIKACIJA Zašto sve više ljudi svesno pravi pauzu od se*sa?
Takozvana seksualna detoksikacija ne podrazumeva kaznu ili odricanje, već svesnu pauzu
18:00 53 min 25.12.2025
Milica Maksimović
BOŽIĆ VIŠE NIJE SVETINJA Generacija Z odbija porodična okupljanja i bira samoću
Umesto putovanja, porodičnih ručkova i društvenih očekivanja, mnogi biraju tišinu, samoću i mir sopstvenog doma.
16:00 2 h 25.12.2025
Milica Maksimović
Postoji jednostavan, domaćinski trik uz koji ćete za samo dva poteza skratiti i sakriti predugačak stolnjak.
14:10 4 h 25.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar